Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat Türkiye Belediyeler Birliği Eylül Ayı Meclis Toplantısı'na katıldı. Türkiye Belediyeler Birliği Birlik Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş başkanlığın'da  9 Eylül 2012 tarihinde Ankara’da yapılan toplantıya Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat katıldı.


Toplantının açılışında konuşan Birlik Başkanı Dr. Kadir Topbaş, dünyada yerelleşme noktasında gelişmeler çerçevesinde Türkiye’de de önemli adımlar atıldığını kaydetti. “TBB olarak bu çatı altında sizlerle birlikte bulunduğumuz süre zarfında, hükümetimizin yasal düzenlemelerle ilgili görüş alışverişi taleplerinde etkin bir rol oynamakta olduğumuzu ve etkin çalışmalar yaptığımızı gururla ifade etmek istiyorum” diye konuşan Başkan Topbaş, Konfüçyüs’ün “Yakın kolay uzak zor idare edilir” sözünü hatırlatarak “Sorunlar yerelde çözülür. Ülkelerin kalkınmasında yerelin çok önemi vardır. Hızla şehirleşmenin yaşandığı günümüzde, hizmetleri yerelden görme adına çeşitli yasal düzenlemeler yapılmaya devam edilmektedir” dedi.

Konuşmasında yerel seçimler konusunda siyasi partiler arası mutabakat sağlandığı hatırlatan Başkan Topbaş, açılış  konuşmasında belediye başkanlarının mali ve sosyal hakları, atıkların ücretlendirilmesi ve BELAKOM gibi konularda Türkiye Belediyeler Birliğince yürütülen çalışmalara ilişkin Meclis Üyelerini bilgilendirdi.Ayrıca, Mevlana’nın “kişi hatasını hüneri zanneder” sözünü hatırlatan Başkan Topbaş, Birliğimiz eğitim faaliyetlerinin yürütüldüğü “Belediye Akademisi” kampüs olarak kapsamlı bir şeklinde teşkilatlanmasının belediye personelinin eğitimi açısından büyük önem taşıdığına vurgu yaptı.

Konuşmanın ardından 2012 tahmini bütçesinin görüşülmesi, Belediye Akademisi yerleşkesi, harcama katılma payları, Tunus Belediyesi ile ilişkiler ve belediye başkanları mali ve sosyal hakları öneri konuları da görüşülerek karara bağlandı.Toplantının son gündem maddesi dilek ve temenniler bölümünde ise belediye başkanları söz alarak, görüşlerini dile getirdi.


Editör: TE Bilişim