Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir 31 Mart ile 31Aralık 2019 yılına kadar Niğde Belediyesi olarak yapılan yatırımları ve çalışmaları değerlendiren Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Kalede TOKİ işbirliği ile büyük bir dönüşüm projesi gerçekleştirdiklerini ve 2020 yılı içerisinde kalede yapılacak çalımalar için ilk kazma vurulacağını ve 2020 yılının hizmet yılı olacağına vurgu yaptı.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “2019 Yılında yarım kalan projeleri tamamladık.  En kısa zamanda yeni köy garajı ihalesine çıkacağız. Projesini hazırladık. Plan projedeki arkadaşlar son şekillendirmesini ve maliyet hesabını yapıyorlar. Köy garajımızda bir iki ay içerisinde ihaleye çıkacaktır. İlimize en büyük yatırımı yapıyoruz. Geçtiğimiz 8 ay içerisinde 80 milyon TL hakkediş yapılan bir arıtma tesisimiz var. Yıllardır Akkaya sorunun nasıl çözülecek denilen sorun çözülüyor.  Gelecek nesillere de her hangi bir nedenle arıtmayla ilgili bir şey düşünmemeleri için Arıtma yatırımı yapılıyor. Bu yatırım 31 Mart tarihinden önce yapılmıştı ama bütün hakkedişleri 31 Mart’tan sonra yapıldı.

BU GÜNE KADAR Kİ NİĞDE'YE YAPILAN EN YÜKSEK TUTARLI YATIRIM

Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “Büyük projelerin bundan sonra da ardı arkası gelecek.  Niğde belediyesi olarak bir arıtma tesisi yapımını gerçekleştiriyoruz toplamda 150 milyon Türk Lirasına mal olacak bir tesis. 31 Mart sonrasında başlamış olan ödemeler kapsamında bu güne kadar 80 milyon Türk Lirası hakkedişi yapılmış proje 2021 yılında bitmesi planlanıyordu. Fakat girişimlerimiz sonucu tesisin 2020 yılının altıncı ayına kadar 400 bin nüfusa hizmet edecek arıtma tesisimizi teslim alacağız. Yapımı gerçekleştirilen tesis gerektiğinde 800 bin nüfusa hitap edecek şekilde büyütülebilecek bir tesis. Gelecek nesillerimizin arıtma ile alakalı ve çevre sorunları ile alakalı hiçbir sıkıntısı kalmayacak. Onlarca yıl Niğde’ye hizmet edecek arıtma tesisini ekip arkadaşlarımızla birlikte kazandırmış olacağız” şeklinde konuştu.

YENİ TERMİNAL BİNASI YENİLENDİ

Gerçekleştirdiği hizmetlerden bahseden Başkan Özdemir; “Terminal binasında bir iyileştirme yaptık. Terminal binası içerisinde soğuk hava şartlarından dolayı ve ısınması ile alakalı gerekli tadilat ve yapılması gerekenlerin çalışmalarını başlattık. Yaklaşık 500 bin Türk lirası terminal binasına harcamamız oldu. Diğer yandan aktif bir şekilde kullanacağımız kamyon garajı projemizin de eksiklerini tamamladık ve 1 ay içerisinde hizmete girecek” dedi.

Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “Gazeteci İsmet sayın caddesinde bir genişletme çalışmamız oldu, Nikâh sarayı, spor salonu ve trafik eğitim pistimizi hizmete açtık, Kayardı Park projesini tamamladık, Yeni sanayi sitesini oluşturarak 360'ın üzerinde dükkânı tamamlayarak yer takas işlemlerini başlatacağız. Bahar dönemi ile beraber esnaflarımızın hizmetine sunacağız” şeklinde konuştu.

KALE PROJESİ HIZLA DEVAM EDİYOR

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir; “Kalede TOKİ işbirliği ile büyük bir dönüşüm projesi gerçekleştiriyoruz. Kalede 400 dönüm alan içerisinde bulunan 560 tane parsel üzerinde yapacağımız çalışma Niğde'nin kaderini değiştirecek bir çalışma olacak. Vekillerimiz Ankara'da çalışmaları takip ediyorlar. Birlikte hareketle bu dönüşümü gerçekleştireceğiz. Çalışmalarımız hızla devam ediyor.

Editör: TE Bilişim