Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Demir, Diyarbakır’ın Sur İlçesinde şehit olan 2 polisin ailesine başsağlığı diledi. 

Demir yaptığı yazılı açıklamada: “Ülkemizin huzur ve güvenliğinden sorumlu askerlerimize ve polislerimize her gün alçakça saldırılar yapılmaktadır. Diyarbakır’ın Sur ilçesinde insanların huzur ve refahını sağlayan kahraman polislerimize alçakça saldırı yapılmış olup bu saldırıda 2 polis memurumuz şehit olmuştur. Her gün şehit haberleri gelmektedir.

Dağda istediği amaçlarına ulaşamayan hainler şehre inip sözde Kürt halkının haklarını arayan biri gibi kendini gösteriyor ancak Kürt halkımızı kendine kalkan olarak kullanmaktan vazgeçmiyor. HDP kanadından bu topraklarda çok acı çok kan gördüklerini ve biz savaş istemiyoruz topraklarımızda özgürce yaşamak istiyoruz söylemleri hiç inandırıcı gelmiyor ve buna kendileri de asla inanmıyor, çünkü yıllardır kandan ve terör örgütünden besleniyorlar.

Özgürce yaşamak istiyorsan kandilde ne işin var PKK nın bez parçası altında ne işin var, çok acı gördük diyorlar evet yılarca doğuda çocukları beşikteki bebekleri hamile kadınları masum insanları kurşuna dizdiniz yaşadığınız şimdi vicdanınız sızlayıp yaşattığınız acılarımı gördünüz. Doğuda Askerimizi, Polisimizi şehit ettiniz, çocukları yetim eşleri dul bıraktınız, anaların babaların yüreğini yaktınız, ocakları söndürdünüz alçakça kan akıntınız şimdi bunlardan rahatsız mı oldunuz.

Anlaşılan PKK nın işleri yolunda gitmiyor halktan destek bulamıyor zora gelince devleti suçlamak sıkışınca da barıştan yanayız demek kolay geliyor. Ama artık devletimizde bunun PKK nın bir oyunu olduğunun farkına vardı sizlerin her zaman barıştan yana değil çözümden yana değil vatan hainliğinden yana olduğunuzu ve bu söylemlerinizle yeni bir hainlik peşinde olduğunuzu asla unutmayız. Doğuda halkımıza kan ağlattınız esnafın dükkânlarını kapattırdınız halkı evlerinde kalkan olarak kullanıp sokağa çıkarmadınız milletin huzurunu ekmeğini elinden aldınız. Ne oldu düne kadar sırtınızı PKK ve PYD ye dayamıştınız yoksa doğuda yaşayan halkımız sizin ne kadar hain olduğunuzu mu ortaya çıkardı. Doğuda yaşayan insanların yaşama haklarını özgürlüklerini evlatlarını ellerinden aldınız utanmadan çıkıp meydana bu topraklarda özgürce yaşamak istiyoruz diyorsunuz” ifadelerini kullandı.

Demir açıklamasının devamında şunları kaydetti: “

Biz Kürt kardeşlerimizle yüzyıllardır özgürce yaşıyoruz ve yaşamaya devam edeceğiz vatan haini olmayan her insan bizim milletimiz ve kardeşimizdir. Ancak aramıza nifak tohumu saçmak isteyenler şunu bilsinler ki her Kürt vatandaşımız PKK’ lı değildir. Ülkemizin huzurunu bozmaya çalışan ve Türk Kürt kavgası çıkarmak isteyenler biz Kürt kardeşlerimizle birlikte yaşamaktan mutluyuz her zaman olduğu gibi bu oyunlarınız tersine dönecektir.

Şehitlerimize Allah'tan rahmet ez Değerli şehit ailelerimize yüce milletimize ve emniyet teşkilatımıza başsağlığı diliyorum.”
Editör: TE Bilişim