Niğde Belediyesi  Şehit yakınlarına iftar verdi. Mahalle iftarları ise Özbelde de verilen iftarla devam etti. 



Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, şehit aileleri ve gazilere iftar yemeği verdi. Başkan Akdoğan, Vali Ertan Peynircioğlu ve Milletvekili Erdoğan Özegen’in de katıldığı programda, “Bu topraklarda yaşamanın bedelini bugüne kadar ödedik, bundan sonra da canımızla, kanımızla ödemeye devam edeceğiz” dedi.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın Ramazan aylarında geleneksel hale getirdiği şehit aileleri ve gazilere yönelik iftar yemeği programı Hasbahçe Restoran'da düzenlendi. Şehit aileleri ve yakınları ile gazilerin katılımıyla gerçekleştirilen iftar yemeği programına Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, AK Parti Niğde Milletvekili TMBB İdare Amiri Erdoğan Özegen, Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ömer Demir katıldı.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, şehit yakınları ve gazilerle birlikte iftar açtıktan sonra yaptığı konuşmada, yüzyıllardır bu topraklarda yaşamanın bir bedeli olduğunu söyledi. “Türk Milleti olarak bu bedeli ödedik” diyen Başkan Akdoğan, “Bu topraklarda ilelebet yaşayacağız. Dış güçler ve içerideki uzantıları rahat vermeyecek. Biz bu bedeli ödemeye devam edeceğiz. Toprağımız, bayrağımız, ezanımız, vatanımız, namusumuz için canımızı seve seve vermeye hazır bir milletiz. Millet olarak en büyük şansımız da bu değerler uğruna canını kanını her zaman vermeye hazır olmamızdır” dedi.

Başkan Akdoğan, 350 bin nüfuslu Niğde’nin son 1 yıl içinde 6 şehit verdiğini, 1984 yılından bu yana verilen şehit sayısının ise 116 olduğunu anımsatarak, “Allah şehit yakınlarına sabırlar versin. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Ancak Türk milleti her zaman şehitlerimize, şehit yakınlarımıza ve gazilerimize her zaman sahip çıktı ve çıkmaya devam ediyor. Biz de Niğde Belediyesi olarak şehit yakınlarımız adına tüm talepleri yerine getirmeye gayret gösteriyoruz” şeklinde konuştu.

AK Parti Niğde Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Erdoğan Özegen ise şehitlik mertebesinin herkese nasip olmayacak ulvi bir değer olduğunu vurguladı. Özegen, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin dün olduğu gibi bugün de en iyi şekilde şehitlerin bıraktığı mirasa sahip çıktığını ifade ederek, “Hak ve batıl mücadelesi kıyamete kadar devam edecek” diye konuştu.

Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu da konuşmasına, böyle bir organizasyonda kendilerinin şehit yakınları ve gazilerle bir araya getirilmesine vesile olan Niğde Belediyesi’ne teşekkür ederek başladı. Anadolu’nun pahalı bir toprak parçası olduğunu vurgulayan Vali Peynircioğlu, “Bunun bedeli kan ve candır. Bu yüzyıllardır böyle olmuştur. Bu terör belasını hükümetimiz, devletimiz kararlı tutumu sayesinde kısa süre içinde sonlandıracak diye umut ve dua ediyoruz” dedi.

Vali Peynircioğlu, devletin gaziler ve şehit yakınları için çok ciddi düzenlemeler yaptığını da anımsatarak “Şehitlerimizin, şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin milletimizin gönlündeki yeri bellidir. Benimde şahsen en hassas olduğum konulardan biride o dur ki, şehit ailelerinin her platformda hak ettiği ilgi ve alakayı görmesidir” diye konuştu.

Niğde Şehit Aileleri Derneği Başkanı Ömer Demir ise, organizasyonu düzenleyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a teşekkür etti.

Mahalle İftarları Devam Ediyor

Cuma akşamı Özbelde Mevkii'nde yaklaşık 2 bin kişiye iftar yemeği veren Niğde Belediyesi, 20 Haziran Pazartesi günü de Kent Meydanı’nda binlerce vatandaşı aynı iftar sofrasında buluşturacak.

Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün ‘mahalle iftarları’ programı devam ediyor. İlki Paşakapı Caddesi’nde açılan iftar sofrası, sırasıyla İlhanlı Mahallesi, Efendibey Mahallesi, Selçuk Mahallesi ve Özbelde Mevkiinde devam etti.  Ramazan ayı boyunca 9 ayrı noktada iftar sofrası kuracak olan Niğde Belediyesi, bu yılki 6. İftar sonrasını 20 Haziran Pazartesi günü Niğde Belediyesi önündeki Kent Meydanında açacak.

ÖZEGEN DE KATILDI
Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’nün Özbelde Mevkii'nde açtığı iftar sofrasında yaklaşık 2 bin kişi aynı anda iftar açtı. İftar öncesinde AK Parti Niğde Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Erdoğan Özegen ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, iftar sofrasına katılan vatandaşları selamladı. Aşağı Kayabaşı Mahallesi Muhtarı Bahtiyar Yamaner de milletvekili Özegen ve Belediye Başkanı Akdoğan’a eşlik etti.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan mahalle sakinlerine katılımlarından dolayı teşekkür ederken, AK Parti Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Erdoğan Özegen, böylesine önemli bir organizasyonu hayata geçiren Belediye Başkanı Akdoğan ve tüm belediye personeline teşekkür etti.  Ramazan ayının birlik, beraberlik ve kaynaşma ayı olduğuna vurgu yapan Özegen, mahalle iftarlarının da bu anlamda önemli olduğunu belirtti.

İftar yemeğine gelen çocuklara pamuk şeker ikramı yapılırken yemekler Niğde Belediyesi görevli personelleri tarafından masalara servis edildi. İlahiler ve yapılan dualardan sonra ezanın okunmasıyla binlerce kişi aynı anda iftarını açtı.

Niğde Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün iftar programı şöyle:
20 Haziran Pazartesi: Kent Meydanı
23 Haziran Perşembe: Dere Mahallesi
27 Haziran Pazartesi: Perşembe Pazarı
30 Haziran Perşembe: Şahinali Mahallesi Özden Market arkası
 

 
 
 
Editör: TE Bilişim