Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminde Türk basınının olağanüstü bir özveri örneği sergileyerek, girişimin başarısız olmasında büyük pay sahibi olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, tüm basın çalışanlarının Basın Bayramını kutladı. Basında sansürün kaldırılışının yıldönümü nedeniyle her yıl 24 Temmuz tarihinin Basın Bayramı olarak kutlandığını anımsatan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, basının demokrasinin güvencesi olduğunu ifade etti.

15 Temmuz’da vatanın birliğine, bütünlüğüne kasteden hainlerin, ülkeyi kaosa sürüklemek için darbe girişiminde bulunduğunu anımsatan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, yerel ve ulusal olmak üzere Türk basını, bu tarihi günde görevini fazlasıyla yerine getirdiğini kaydetti. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, darbe girişiminin yaşandığı gün ve sonrasında olağanüstü bir özveri örneği sergileyen ve girişimin başarısız olmasında büyük pay sahibi olan tüm medya kuruluşlarının yönetici ve çalışanlarına teşekkür etti.
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basının, halkın haber alma özgürlüğünün en temel araçlarından biri olduğuna dikkat çekerek, “Basında sansürün kaldırılışının 108. Yıldönümü ve Basın Bayramı nedeniyle tüm gazetecilerin 24  Temmuz Basın Bayramı'nı kutluyorum” ifadesini kullandı.

 
Editör: TE Bilişim