Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Büyük Birlik Partisi İl Başkanlığı, Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanlığını, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanlığını, Demirciler ve Oto Tamircileri Oda Başkanlığını, Elektrikçiler, Fotoğrafçılar Radyo ve TV Tamircileri Oda Başkanlığını, Berberler ve Kuaförler Oda Başkanlığını, Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanlığını ve Terziler Oda Başkanlığını ziyaret etti.

 
Geçtiğimiz hafta içerisinde de CHP, MHP ve Saadet Partisini ziyaret eden  Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 31 Ekim 2014 tarihinde Büyük Birlik Partisi Başkanı Ali Ayhan, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Erdoğan Aykin, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Fahri Eker, Demirciler ve Oto Tamircileri Oda Başkanı Turgut Taygur, Elektrikçiler, Fotoğrafçılar Radyo ve TV Tamircileri Oda Başkanı Ümit Yörükoğlu, Berberler ve Kuaförler Oda Başkanı Ahmet Sinan Bircan, Şoförler ve Otomobilciler Oda Başkanı Sadullah Çarboğa, Terziler Oda Başkanı Alim Yeşil'i ziyaret ederek Niğde'ye yapılmasını düşündükleri projelerinin olup olmadığını sordu.
 
Düşüncelere, istişareye her zaman açığız
 
Siyasi Parti Başkanlıklarını ve Sivil Toplum Kuruluşlarını ziyaret eden Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Sonuçta bu şehir hepimizin, bu şehirde yaşayan herkesin. Bu gün bu makamdaysak yarın bir başkası olacak. Sonuçta bunlar gelip geçici şeyler. Burada önemli olan yapılan hizmetlerin, şehrin ortak ihtiyacı sağlanmış işlerin yapılması hakkında bir düşüncemiz var. Bu bağlamda toplumun bireysel olarak tamamının belki görüşünü alma şansımız yok ama toplumu temsil eden, değişik katmanları temsil eden yetkili arkadaşlarımız, kardeşlerimiz var. Bunların bir bölümü siyasi partilerde. Bir bölümü sivil toplum kuruluşlarında, bir bölümü sendikalarda vatandaşımızı temsil ediyor. Sonuç itibari ile biz bu çerçevede tüm siyasi partilerimizi ve sivil toplum kuruluşlarımızı, halkımızın temsilcilerini ziyaret ederek görüşlerini, önerilerini almak için ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz. Görüş ve önerileri dile getirmek ya da belirtmek sadece bu güne mahsus değil, her zaman herkes Niğde'miz için önemli olabileceğini düşündüğü proje ve fikirlerini bize gelerek belirtebilir. Tüm hemşerilerimiz kuruluşlarımız ya da siyasi partilerimiz düşünce ve fikirlerini yazılı sunabilecekleri gibi bire bir diyalog içinde bizlere ulaşarak bildirebilir ve hizmetler hakkında Niğde'miz hakkında düşüncelerini ve önerilerini dile getirebilir. Düşüncelere, istişareye her zaman açığız" dedi.
 
Fikir birliği yaparak çalışmalarımızı sürdüreceğiz
 
Hayır işlerimiz beri gelsin. Şer işler geri gitsin diyen Belediye Başkanı Akdoğan; "Siyaset bilindiği üzere hizmet odaklı yapılan bir çalışma bir oluşumdur. Topyekun Niğde'mizin ileri gitmesi noktasında fikir birliği yaparak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Sonuçta bizlerde, diğer seçilmişler ve yöneticiler de görevlerimizde gelip geçiciyiz önemli olan hizmet. Görevde bulunduğumuz süre içerisinde ortak ne yapabiliriz, ne yaparsak vatandaşımızın memnuniyetini kazanırız buna bakmak lazım. Şehrimizi bir adım daha ileri götürmek için ne gerekiyorsa onu yapmak gerekir. Esnaf odalarımız, sendikalarımız, siyasi partilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız Niğde için ne düşünüyor bunları dinleyerek ortak bir yolda şehrimizi ileriye taşımayı hedefliyoruz. Diyalogu artırarak birlikteliği sağlamak önemli olan. Seçimler olur biter. Sonuçta halkın tercihi sandıkta şekillenir. Seçimden sonraki süreçte seçimi, ön yargıyı bir kenara bırakıp kucaklaşmak, kol kola girip hizmet etmek gerekir. Bizim de Niğde olarak bunu başarmamız lazım. Belediyesi ile sivil toplum kuruluşlarıyla, sendikalarıyla, memurlarıyla, amirleriyle valisi ile, üniversitesiyle hep beraber Niğde için çalışmak gerekir. Bir ilde ilin yöneticileri ne kadar kol kola girmiş kenetlenmişse o şehrin ileri gitmesi gelişmesi o kadar kolay olur. Birlikten güç doğar. Herkesin görevinin verdiği yetkisi çerçevesinde bu şehrin gelişmesine büyümesine güzelleşmesine katkıda bulunacaktır. Her zaman hayır işlerimiz beri gelsin. Şer işler geri gitsin" şeklinde konuştu.
 
Belediye Başkanımız esnafla iç içe
 
Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Erdoğan Aykin; "Yüzünüze de diyoruz arkanızdan da teşekkür ediyoruz. Arkanızdan konuştuklarımız gerçekten Belediye Başkanımız esnafla iç içe. Çalışmaların iyi olduğunu ve hiç bir kimsenin de size karşı eksi düşüncelerini duymadık. Ufak esnafa da gitsek, halkın arasına da gitsek sağ olsun başkanımız gerçekten güzel çalışıyor, çalışmaları iyi şeklinde görüşlerini bildiriyorlar. İstişare toplantıları düzenleyerek istişare ediyor olmanız gayet iyi. Herkesten iyi haberler alıyoruz. Biz de başarılarınızın devamını dileriz. İnşallah Niğde'miz için iyi olacak. Memleketimiz ve ülkemiz için iyi olacak. gerçekten güzel bir yoldasınız. Gidişatınız iyi başarılarınızın devamını dileriz. Marangoz esnafımızla birlikte yer konusunda toplantısı yapılmış, bütün marangoz esnafımız 'sağ olsun başkanımız elinden gelenin fazlasını yapıyor, hiç bir emeğini esirgemiyor, ne zaman çağırsak geliyor' şeklinde konuştular. Bizde bu konuda elimizden geleni yapacağımızı belirttik. Önemli olan insanların birilerine aktarması değil bire bir gelip söylemesi daha iyi olur. Bu şekilde olduğunda daha etik olacağına inanıyoruz. Bu şekilde de gerek Belediye Başkanımız gerek biz sivil toplum örgütleri olarak birlik olduğumuzda başarıyı elde edeceğimize inanıyorum. Bu konuda size ve ekibinize teşekkür ediyorum. Sizden ve ekibinizden hiç bir şikayet yok. Her zaman biz de sizin yanınızdayız. Bu gün nasılsa bu gün ve yarında da ne gerekiyorsa Niğde'miz için halkımız için üzerimize düşen görev ne ise yapmaya hazırız" dedi.
 
Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Fahri Eker; "Bu şekilde istişare ediyor olmanız çok iyi. Gazetede gördüğümde haberinizi hoşuma gitti. Doğru olan şey bu. İşin doğru kısmından baktığın zaman seçimler bitiyor sonuçta hepimiz canız ciğeriz kardeşiz, ayrımız gayrımız yok. Sonuçta siz bu memleketin Belediye Başkanısınız. Herkes buna saygı duymak zorunda" şeklinde konuştu.
 
Niğde Demirciler ve Oto Tamirciler Odasını Başkanı Turgut Taygur; "Her zaman kapıyı açık bulduk. Şikayet dilekçemiz olmadı ama her zaman isteklerimizi, taleplerimizi her zaman yerinde incelediniz yaptınız. Bundan dolayı şahsım ve arkadaşlarım adına teşekkür ederim" dedi.
 
Niğde Terziler Odası Başkanı Alim Yeşil; "Niğde'mizin en önemli eksikliklerinden bir tanesi diyalog eksikliği. Sizden Allah razı olsun. Bu konuda girişimde bulunmanızdan dolayı odam ve yönetimim adına teşekkür ederim" şeklinde konuştu.
 
Niğde Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Ahmet Sinan Bircan, Niğde Elektrikçiler, Fotoğrafçılar Radyo ve TV Tamircileri Odası Başkanı Ümit Yörükoğlu, Niğde Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Sadullah Çarboğa Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.
 
 
 
Editör: TE Bilişim