Başkan Akdoğan ‘’ Cumhuriyet; kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle kendini vatan için siper eden asil türk milletinin bağımsızlığıdır’’

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetin kuruluşunun 93.yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Başkan Akdoğan Cumhuriyet Bayramı nedeniyle yaptığı açıklamada ‘’ Cumhuriyet, milletin elele vererek ve iman gücüyle mücadele ederek kazandığı özgürlüğümüzün sembolüdür. 93 yıldır özgürce yaşadığımız, bağımsızlığa kavuştuğumuz tarihimizin şanlı dirilişidir. Türk milleti Cumhuriyet’in ilanından önce ve sonra zorlu dönemlerden geçti ve 15 Temmuz’da da yaşanılan Fethullahçı Terör Örgütünün yaptığı hain darbe girişimi ülkemizi derinden etkiledi. Türk milleti asırlardır sürdürdüğü kahramanlık geleneğini yine yaşatarak darbeyi darbeyle durdurdu. Milletimizin birlik ve bütünlüğü karşısında hiçbir bölücü güç duramaz. Cumhuriyetimizi tüm değerleriyle gelecek nesillere aktarmak, ilelebet payidar kalmasını sağlamak hepimizin ortak sorumluluğudur. Ben bu duygu ve düşüncelerle vatanı için gözünü kırpmadan canını veren Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’mızı en içten ve kalbi duygularımla kutluyorum’’ ifadelerini kullandı.   



 
Editör: TE Bilişim