Belediye İş sendikası Niğde Şubesinin 4. Olağan Genel Kuruluna katılan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a işçiler teşekkür etti.

 

Niğde Belediye işçileri adına, Belediye İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Erol Başkan Akdoğan’a plaket verdi. Genel Başkan Yardımcısı Şükrü Erol; “Bu plaketi Niğde Belediyesi çalışanları adına Belediye Başkanı Sayın Faruk Akdoğan’a veriyor, kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

 

Olağan Genel Kurul Toplantısında bir konuşma yapan Akdoğan; “Bir defa Niğde Belediyesi olarak şunu ifade etmek istiyorum, her zaman biz çalışanlarımızın yanında olduk. Çalışanlarımızdan kendimizi hiçbir zaman farklı görmedik. Hep beraber aynı çatı altında çalışanlar olarak gördük ve bunu icraatlarımızla da ortaya koyduk ispatladık yani sözde bırakmadık. Birincisi 6111 Torba Yasası’ndan doğan hakkı kullanmayarak tüm işçilerimizin Niğde Belediyesi’nde çalışmalarını sağladık hiçbir işçimizin başka kuruma gönderilmesine müsaade etmedik. Bu sizlerle beraber düşündüğümüzün bir göstergesi. Niğde Belediyesi olarak bunu yapan 81 belediyeden bir tanesi. Yine bundan üç yıl önce göreve geldiğimizde şuna baktık: Hakikaten Niğde Belediyesi çalışanlarının o günün şartlarında çevre il ve belediye çalışanlarına göre mukayese ettiğimiz zaman yevmiyelerinde yada aylıklarında bir gerilik söz konusuydu. O günkü sendika bizden yüzde 10 talep ederken, biz dedik ki yüzde 10 az yüzde 20 veriyoruz ve yüzde yirmi verdik. Böyle bir durumun ben hiçbir belediyede yaşandığını düşünmüyorum, duymadım. Yine geçen yıl Sendika Başkanımızla yaptığımız görüşmeler sonucunda bize dedi ki Başkanım bu bölgede en yüksek artışı sizin vermenizi istiyorum dedi bende nedir o rakam dedim yüzde 11 dedi ve geçen yıl yüzde 11’in altına hep beraber imza attık. Bu yıla geldiğimizde Sendika Başkanımız bu sefer de yüzde 12 vermenizi istiyoruz dedi ve 2012 yılı için işçilerimize Sendika Temsilcimizi, Şube Başkanımızı kırmayarak yüzde 12 verdik. Bunu il belediyesi olarak ele aldığımızda hakikaten 81 il belediyesinin içerisinde son üç yılın ortalamasını aldığımız zaman en yüksek artışı yapan belediye konumundayız. İşte bunların hepsini topladığımız zaman işçilerimizden çalışanlarımızdan kendimizi farklı görmediğimizi ve menfaatiniz nerdeyse bizim de orda durduğumuzun bir göstergesi bakımından ben bunları önemsiyorum. Tüm Belediye Başkanlarımız işçilerimizin yanında. Kendilerini bir işveren olarak değil hem işveren hem de işçi olarak görmesinden dolayı bu netice elde edilmiştir. Bunun başka bir şekilde izahı da mümkün değil. Bugüne kadar olduğu gibi biz bu günden sonra da yine çalışanlarımızla beraber olmaya devam edeceğiz. Birlik ve beraberliğimizi muhafaza ederek yolumuza devan edeceğiz” şeklinde konuştu.



Editör: TE Bilişim