Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Kanal 68 ekranlarında yayınlanan ‘’ Ayşegül Aslan ile Sohbet’’ tadında programının bu haftaki konuğu oldu. Tarihi Bedesten’de yapılan programda şehre kazandırdığı yatırımlardan bahseden Akdoğan yeni projeler hakkında da bilgi verdi.

Kanal 68 ekranlarında yayınlanan ve sunuculuğunu Ayşegül Aslan’ın yaptığı ‘’ ’ Ayşegül Aslan ile Sohbet Tadında’’ programı Tarihi Bedesten’de gerçekleştirildi.  Başkan Akdoğan; sanayi sitesi, nikah sarayı  ve kentsel dönüşüm gibi yapımı devam eden faaliyetlerden bahsederken proje halindeki Kayardı Tünel Projesi hakkında da açıklamada bulundu.

Belediye hizmetlerinin şehrin en ücra köşesine kadar ulaştığını belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, yapımı devam eden ve proje halindeki faaliyetler hakkında merak edilenleri cevapladı.

BEDESTEN BELEDİYE’YLE İŞLEV KAZANDI
Geçmişi uzun yıllara dayanan Bedesten’in 2005 yılında restorasyonunun tamamlandığını vurgulayan Akdoğan, ‘’ Vatandaşımız bizden Bedesten’i belediye olarak almamızı ve işlev kazandırmamızı istedi. Bizde Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nde yaptığımız görüşmeler sonucu Niğde Belediyesi olarak Bedesten’i kiraladık. Ve yaptığımız değerlendirme sonucu belediyemizin Paşakapı Caddesi’nde hizmet verdiği Gönül Kapısı marketimizi Bedesten çarşısına taşıdık. Artık Gönül Kapısı marketimiz ihtiyaç sahibi ailelerimize burada hizmet veriyor. Bedesten’imizin ikinci bölümünde ise bayanlarımızın evlerinde yaptığı el emeği göz nuru ürünleri için burada bir çarşı oluşturduk. El işlerinin satışı noktasında yardımcı olduk. İçinde bulunduğumuz şuanki mekanı da kitap kafe olarak düzenledik. İnsanımız burada hem çay içebiliyor hem gazete, dergi okuyabiliyor hem de gençlerimiz ders çalışabiliyor’’ dedi.

AK PARTİLİ BELEDİYE NASIL OLUR GÖSTERDİK
Belediye Başkanı Akdoğan, sunucu Ayşegül Aslan’ın ‘belediyenin büyük borçla devraldığı görevi nasıl borçsuz hale getirdiniz’ sorusuna ,’’2009 yılında göreve geldiğimizde AK Parti’li belediye nasıl olur bunu göstermemiz gerekiyordu. 58 trilyon borçla devraldığımız belediyenin borcunu 8 yılda ödedik. Ancak bunun yanısıra belediye olarak da ciddi hizmetleri insanımıza sunduk. Niğde Belediyesi’ni borcu olmayan ender belediyeler arasında yer almasını sağladık’’ yanıtını verdi.

SANAYİ SİTESİ TAŞINIYOR
Başkan Akdoğan, şehir merkezinin içinde kalan eski ve yeni sanayi sitesinin Hıdırlık Mevkii’ne taşınacağını da bildirdi. Akdoğan, Yeni yapılacak sanayi sitesinde 60’ar metrekareden oluşan 160 dükkan ve 120’şer metrekareden oluşan 200 dükkan olmak üzere 360 dükkan yapılacağını projenin yaklaşık maliyetinin 30 Milyon TL olduğunu söyledi.

TÜNEL PROJESİ
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Kayardı Vadisi’ne Tünelle Geçiş Projesi’nin hazırlandığını açıkladı. 400 metrelik bir tünel ile Kayardı tarafına geçilerek oradan da ekstra bir yolla devlet hastanesine ulaşılacağını belirtti.

İMAM HATİP LİSESİ TAŞINACAK
Akdoğan İmam Hatip Lisesi’nin yıkılarak yerine meydan yapılacağını vurguladı. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’’ İmam Hatip Lisesi’ni yıkarak kentsel dönüşüm alanında yapımını gerçekleştirdiğimiz bir bulvara bağlayarak Niğde Evleri’ne kadar transit geçişi de sağlamış olacağız. İmam Hatip Meydanı’ndan bir altgeçişle o yola bağlantısını sağlayacağız. Niğde merkezle Niğde evlerini yürüyüş mesafesinde olmasını planlıyoruz’’ şeklinde konuştu.
 
MODERN NİKAH SARAYI
Bor Yolu üzerinde 1800 metrekare alan üzerinde yapılacak olan nikah salonundan da bahseden Akdoğan ‘’ 96 kişi kapasiteli nikah sarayımızda ayrıca, 5 adet dükkan, restoran, dışardan gelen misafirlerimiz için 5 tane misafirhane ve otopark hizmetleri olacak. İnşallah en kısa sürede nikah sarayımızı şehrimize kazandıracağız’’ dedi.

Tarihi Bedesten’ de çekilen programa vatandaşlar da yoğun katılım gösterdi. Akdoğan vatandaşlardan gelen sorulara içtenlikle yanıt verdi.

 
Editör: TE Bilişim