İlhanlı mahallesinde yaptırılan İlhanlı düğün salonunda düzenlenen programda mahalle muhtarı başta olmak üzere mahalle sakinleriyle bir araya gelen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan İlhanlı mahallesinde yapılan ve yapılacak olan çalışmaları anlattı.

 

İlhanlı Düğün salonunda düzenlenen toplantıya Belediye Başkan Yardımcıları ve Meclis Üyeleri de katıldı.

 

İlhanlı Düğün Salonunun tüm Niğde halkına hayırlı olmasını dileyen Başkan Akdoğan; “Seçimlerden önce söz verdiğimiz gibi İlhanlı Mahallesinde düğün salonu yaparak hizmete sunduk. İlhanlı Mahallesine yakışır bir mekan olduğunu hep beraber görüyoruz. Hatta şunu söyleyebilirim Niğde’nin en geniş ve en büyük salonu şuanda burası. Bu mekan İlhanlı Mahallemize ve Niğde’mize hayırlı olsun. Niğde’deki tüm insanlar burada düğününü nişanını yapsın düşüncesiyle İlhanlı Düğün Salonu olarak buranın adını da koyduk. İşletmesini de kiraya vermedik. Niğde Belediyesi olarak biz işletiyoruz. Burayı kiraya da verebilir yılda yirmi otuz bin lira kirada alabilirdik. Ama biz bu yolu da tercih etmedik. Biz burayı meclisimizin verdiği yetkiye dayanarak hafta sonları 750 lira hafta içi ise 500 lira olmak üzere talep edenlere tahsis ediyoruz. Yine Hüdavent Hatun Düğün Salonumuz var orayı da dar gelirli alt geliri olan insanımıza ücretsiz olarak tahsis ediyoruz. Tabi İlhanlı Mahallesinde yaptığımız tek hizmet burası değil. İlhanlı mahallesinde bir itfaiye binası yaptık tamamladık. İnşallah kısmet olursa 11. ayda da oranın açışlını gerçekleştirmiş olacağız. Yine İlhanlı Mahallesi’nde 528 tane konut 1 tane camii 1 tane oklu ve oranın da içerisinde buna benzer bir sosyal tesis olmak üzere TOKİ tarafından konut yapım işi de şu anda hızlı bir şekilde devam ediyor. İlhanlı Mahallesinde biz göreve gelmeden önce doğalgaz yoktu ama bugün var. Biz İlhanlı mahallemize daha önce muhtarımız bizi davet etti bazı yerleri gezdik incelemelerde bulunduk. Dedik ki buraları asfaltlayalım yapalım. Muhtarımız da bize; ‘Başkanım İlhanlı Mahallesinde ciddi bir kanalizasyon sıkıntısı var’ dedi. Bizim kanalizasyon sorunumuzu çözmeden burada asfaltlama işlemi yapmanızı biz istemiyoruz dedi. Biz Niğde Belediyesi olarak iki buçuk yıldır Niğde’mizin İlhanlı Mahallesi dışındaki birçok mahallesinde ana arterler başta olmak üzere kanalizasyon ve içme suyu çalışması yaptık. Bu bölgeyi ilgilendiren arsenik arıtma tesisi kuruldu. Mahalle sakinlerimizin isteği doğrultusunda İlhanlı mahallesinde öncelikle alt yapı sorununu çözüme kavuşturacağız” şeklinde konuştu.

 

Niğde genelinde yapılan çalışmalardan dolayı Başkan Akdoğan’a teşekkür eden mahalle sakinleri, İlhanlı mahallesinde alt yapının yapıldıktan sonra üst yapı çalışmalarının başlamasını istediklerini ifade ettiler.




Editör: TE Bilişim