Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, Niğde'de görev yapan gazetecilerle sabah kahvaltısında bir araya geldi. Başkan Akdoğan, Gümüş Et Restoran'daki programda ulusal ve yerel düzeyde yayın yapan gazete, TV ve haber ajanslarının temsilcileriyle sohbet etti, gazetecilerin gününü kutladı.


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle verdiği davete AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir, Merkez İlçe Başkanı Ömer Kılıç, Niğde Gazeteciler Birliği Başkanı Hayrettin Yenel, Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alparslan Başaran, Gazeteciler ve Yazarlar Birliği Başkanı İdris Yavuz, ulusal ve yerel düzeyde yayın yapan basın kuruluşlarının yönetici ve temsilcileri ile gazeteciler ve yazarlar katıldı.

Gazetecilik mesleğinin uzaktan bakıldığında kolay gibi görünse de içine girildiğinde zorlukları olan bir meslek dalı olduğuna vurgu yapan Başkan Akdoğan, gazetecilerin siyasileri, yöneticileri uyarma ve eleştirme görevlerinin olduğunu da ifade etti. Bölgemizin ve ülkemizin zor bir süreçten geçtiğini belirten Başkan Akdoğan, dünyada ve Türkiye'nin etrafında can sıkıcı gelişmelerin olduğunu, hem bu can sıkıcı gelişmelerin hem de ülkemizdeki terör olaylarının 2016 yılında bertaraf edilmesi umudunu taşıdıklarını kaydetti.

Belediyelerin kış şartlarında, yaz dönemine göre daha çok kar ve yağmurla mücadele ettiğini, günü birlik yapılması gereken zorunlu hizmetlerin de sürdürüldüğünü vurgulayan Başkan Akdoğan, Niğde Belediyesinin 2016 yılında hayata geçireceği 3-4 önemli projede ise sona doğru yaklaşıldığını anlattı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 1 Kasım seçimleri öncesinde verdiği tüm sözlerin bir bir yerine getirileceğinin hep beraber görülebileceğini ifade eden Başkan Akdoğan, "Başbakanımızın Hükümet Meydanı'nda verdiği sözlerin tamamı 2019 seçimleri öncesinde yerine getirilmiş olacak. Geçtiğimiz çarşamba günü Başbakanımızın katılımı ile Ankara'da düzenlenen belediye başkanları toplantısında da bu konuların altı çizildi" dedi.

AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir ise gazetecilerin gününü kutlayarak gazetecilik mesleğinin önemine dikkat çekti. AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ömer Kılıç ise "Niğde'miz açısından ufkumuzu açan bir belediye başkanımız var. Yaptığı her işte istişareye önem veriyor. Sonucu baştan görerek adım atan bir belediye başkanımız var. Ben de gazetecilerin gününü kutluyor, yeni yılın herkese hayırlar getirmesini diliyorum" dedi.


http://www.borhaber.net/guncel/baskan-akdogan-gazetecileri-unutmadi-h19058.html

Posted by Bor Haber on 11 Ocak 2016 Pazartesi
Editör: TE Bilişim