Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz gecesinden bu yana meydanlarda vatandaşlarla birlikte demokrasi nöbeti tutmaya devam ediyor. 25 gündür ara vermeden sabahın ilk ışıklarına kadar halkın arasında olmayı sürdüren Başkan Akdoğan, her fırsatta birlik ve beraberlik vurgusu yapıyor.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), 15 Temmuz gecesi Türkiye’yi kaosa sürüklemek amacıyla başlattığı darbe girişimine karşı meydanlara inen vatandaşlar, 25 gündür demokrasi nöbetlerine ara vermedi. Türkiye’nin yaşadığı o karanlık gece öncesinde her zaman halkın arasında olan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 15 Temmuz’dan sonra da geleneği bozmadı. Gecenin geç saatlerine kadar, zaman zaman da sabahın ilk ışıklarına kadar demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla birlikte olan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, 7’den 70’e nöbete katılan tüm vatandaşların ilgi odağı oluyor.

“BU GEMİ BATMAZ”
7 Ağustos tarihine kadar Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen demokrasi nöbeti, bu tarihten sonra Niğde Belediyesi önündeki Kahraman Şehit Ömer Halisdemir Meydanı’nda devam ediyor. Demokrasi nöbetlerinin 10 Ağustos Çarşamba günü sona ereceği belirtilirken, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, nöbetin 25. gününde meydanı dolduran binlerce vatandaşa hitap etti. Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başkan Akdoğan, Türkiye’yi okyanusta yol alan bir gemiye benzeterek, “Gemi su alırsa, gemiye su aldıranlar da kurtulamaz. Gemi su aldığında, iyisiyle, kötüsüyle, yanlışıyla doğrusuyla, partilisi, partisizi herkes batar. Türkiye’yi bir gemi olarak düşünürsek bu gemiyi millet olarak hep beraber su aldırmadan sonsuza kadar yüzdürmek hepimizin boynunun borcudur” dedi.

HERKESE TEŞEKKÜR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde İstanbul-Yenikapı’da yaklaşık 5 milyon kişinin katılımıyla gerçekleştirilen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi''nin, video-konferans yöntemiyle 81 ilde izlendiğini ve tüm illerde miting yapıldığını anımsatan Başkan Akdoğan, Niğde’de 81 il ile aynı anda gerçekleştirilen mitingin, bugüne kadar yapılan en kalabalık miting olarak tarihe geçeceğini anlattı. Başkan Akdoğan, mitinge katılan tüm vatandaşlara da teşekkür ederek, “Burada hangi partiden olursa olsun, tüm kardeşlerimiz fikir birlikteliği yaptı. Tüm siyasi partilerimiz ve sivil toplum örgütlerimizin temsilcileriyle yoğun bir katılım gerçekleşti. Bu nedenle herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“BİRLİKTELİĞİMİZ BOZULMASIN”
“Halk bu, vatan sevgisi bu, kardeşlik, birliktelik, millet ve bayrak sevgisi bu” diyen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, CHP’den, MHP’den AK Parti’den, ülkü ocaklarından, siyasi partilerden gelen tüm vatandaşlara da teşekkür etti. Başkan Akdoğan, bundan sonraki süreçte de bu birlikteliğin bozulmaması gerektiğine vurgu yaptı.


 
 
Editör: TE Bilişim