Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Belediyesi’nin öncülüğünde kurulan dernek aracılığıyla burs alan üniversite öğrencileri ve burs veren iş adamlarıyla Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen kahvaltıda bir araya geldi.

Başkan Akdoğan, Sofram Restoran’da verilen kahvaltıda yaptığı açıklamada, hiçbir siyasi ayırım yapmadan ailelerinin gelir durumuna göre belirledikleri 283 üniversite öğrencisine burs verildiğini ve bu rakamı önümüzdeki yıl 500’e çıkarmayı hedeflediklerini belirtirken, burs alan öğrenciler de Başkan Akdoğan ve hayırsever iş adamlarına teşekkür etti.

Niğde Belediyesi bünyesinde kurulan Niğde Kültür, Eğitim, Gelişim, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği aracılığıyla burs alan üniversite öğrencileri ve derneğe katkı sağlayan hayırsever vatandaşlar, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın ev sahipliğinde Sofram Restoran’da organize edilen kahvaltı programında bir araya geldi.

ÖĞRENCİLERDEN BAŞKAN AKDOĞAN’A TEŞEKKÜR
Yüzlerce öğrenci ve ailesi ile hayırsever vatandaşların katıldığı program, burs alan öğrenciler adına söz alan Büşra Şafak’ın konuşmasıyla başladı. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Büşra Şafak konuşmasında, öğrencilere maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ve derneğe katkıda bulunan hayırseverlere teşekkür etti. “Yolumuz ilim ve irfan yoludur” diyen Büşra Şafak, “Dedelerimizin bizlere bıraktığı miras, cehaletle savaşmak, tefekkür etmek ve ilim ışığında topluma yön vermektir” diye konuştu.

BAŞKAN AKDOĞAN’DAN ÖĞRENCİLERE ÖNEMLİ MESAJLAR
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise konuşmasında öğrencilere önemli mesajlar verdi. Belediyelerin yasa gereği burs verme imkanlarının bulunmadığına dikkat çeken Başkan Akdoğan, “Biz de bu konuda çaresiz olmadığımızı düşündük ve ilimizin güzide işadamlarını bir araya getirerek kurduğumuz dernek aracılığıyla öğrencilerimize burs imkanı sağladık. Biz bu çalışmayı yaparken hiçbir arkadaşımızın siyasi görüşüne bakarak hareket etmedik. Sadece ailelerinin gelir durumunu kriter aldık.  Gönül isterdi ki daha fazla imkanımız olsun ve daha fazla öğrenciye burs verelim. Biz burada belediye olarak burs konusunda sadece vesile oluyoruz. Belediye bütçesinden bu işle ilgili tek kuruş çıkmıyor, yasal olarak da çıkmaz. Ben destek veren işadamlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Öğrencilere gençliklerinin ve aldıkları eğitimin kıymetini bilmeleri tavsiyesinde bulunan Başkan Akdoğan, “Elinizdeki imkanları iyi değerlendirin; buna hem ailenizin hem ülkemizin ihtiyacı var. Bu topraklar, bu vatan hepimizin. Bizim amacımız sadece sizlerin iyi eğitim almanız, iyi yetişmeniz için katkıda bulunmaktır. Gelişim ve ileri gitme, teknolojiyi yakalama hep eğitimden geçiyor. Son zamanlarda ülkemizde yaşanan olumsuz hadiseler göz önünde bulundurulduğunda sizlerin eğitime daha çok önem verip daha dikkatli olmanız gerekiyor. Ülkemizin gelişmesi için daha fazla gayret göstermeliyiz. Bu nedenle birbirimizi sevmeliyiz. Hangi düşünceye sahip olursak olalım birbirimizi sevelim ve saygı duyalım” şeklinde konuştu.

Programda öğrenciler, aileleri ve hayırsever vatandaşlarla tek tek ilgilenen Başkan Akdoğan, öğrencilere derslerinde başarı diledi.

DERNEĞE HAYIRSEVER KATKISI
Maddi durumu iyi olmayan üniversite öğrencilerine yükseköğrenim bursu vermek amacıyla iki yıl önce Niğde Belediyesi’nin girişimleriyle kurulan Niğde Kültür, Eğitim, Gelişim, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, geçtiğimiz yıl 163 öğrenciye burs verdi. Hayırsever vatandaşların yardımlarıyla üniversite öğrencilerine burs veren derneğin bu yıl destek verdiği öğrenci sayısı 283’e çıktı. Her geçen gün daha çok destek gören dernek, önümüzdeki yıllarda burs alan öğrenci sayısını 500’e çıkarmayı hedefliyor.

 
 
 
Editör: TE Bilişim