Niğde  Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alpaslan Düzgün, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.
 
Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alpaslan Düzgün, basının fikir, düşünce haberleşme özgürlüğü, insan hakları ve demokrasinin en yılmaz savunucusu olduğunu söyledi.
 
Düzgün," 10 Ocak başlangıcı gazeteciler için bir bayram günüdür. 1961 yılında gazetecilerin çalışma haklarında önemli iyileştirmeler getiren 212 sayılı Yasa'nın yürürlüğe girmesi üzerine, 9 gazete sahibi, yasayı protesto etmek için 3 gün boyunca gazeteleri yayımlamama kararı aldılar. Bu gelişme karşısında, gazeteciler 10 Ocak 1961 günü haklarına ve basın özgürlüğüne sahip çıkmak amacıyla Sendika binası önünde toplanarak Vilayet'e kadar bir yürüyüş yaptılar. Gazeteciler, patronların boykot kararı karşısında ise Sendika'nın öncülüğünde, basın adıyla kendi gazetelerini 11-12-13 Ocak 1961 tarihlerinde yayımladılar. O tarihten sonra 10 Ocak, 'Çalışan Gazeteciler Bayramı' olarak kutlandı. 1971 yılındaki 12 Mart müdahalesinden sonra ise çalışanların hakları ve basın özgürlüğüne getirilen kısıtlamalara tepki olarak 10 Ocak, 'Bayram' olmaktan çıkarıldı ve 'Çalışan Gazeteciler Günü' olarak anılmaya başladı” dedi.
 
Özgür basının olmadığı ve eleştiri hakkının kullanılmadığı ortamlarda, kamuoyunun demokratik hak ve görevlerini yerine getirmesinin söz konusu olamayacağını ve bu nedenle basına büyük görevler düştüğünü belirten Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Alpaslan Düzgün; “Halkın gözü ve kulağı olan, yaşadığı kentin sorunlarını kamuoyuna aktaran, etkin çözüm önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde çalışmasına yardımcı olan Basın aynı zamanda fikir, düşünce haberleşme özgürlüğü, insan hakları ve demokrasinin en yılmaz savunucusudur.
 
Gazetecilik mesleği günümüzde çok fedakârlık ve özveri isteyen bir meslektir. Çağımızın en dinamik mesleklerinden biri olan gazetecilik, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir görev üstlenmektedir. Günümüz şartlarında gazeteci olmak, yalnızca 'haber veren kişi' olmak değildir. Gazeteci olmak, aynı zamanda düşünce ve yorumlarıyla toplumları bilgilendiren, demokrasinin güçlenmesine katkıda bulunan ve bulundukları bölgenin sorunlarını gündeme taşıyarak idarecilerin çalışmalarına ışık tutan kişi olmayı da gerektirmektedir.
 
Bu görevlerin yerine getirilmesinde, gazetecilerin çalışma şartlarının iyileştirilmesi, basın özgürlüğünü kısıtlayan engellerin ortadan kaldırılması ve basın çalışanlarının haklarının AB standartlarına kavuşturulması, sadece medyamıza değil demokrasimize de güç katacaktır.
 
Mesleklerini hayat biçimi haline getirmiş, ilkeli, tarafsız, sorumlu gazetecilik anlayışı çerçevesinde toplumun çıkarlarını göz önünde bulundurarak halkın doğru haber alma özgürlüğü yolunda hizmet etmek gibi büyük bir görevi üstlenen, tarafsız ve ilkeli yayınlarıyla halkın gözü kulağı olmaya özen gösteren tüm basın çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum” şeklinde konuştu
 
 
Editör: TE Bilişim