Niğde Organize Sanayi Bölgesi girişinde yeni düzenlemeler yapıldı.


Edinilen bilgilere göre; Niğde Organize Sanayi Bölgesinde geçmişte zaman zaman  güvenlik sorunları yaşandı. Daha önceden jandarma ve emniyet ile yapılan toplantılar sonucunda bu güvenlik sorunun önüne geçebilmek için çeşitli kararlar alındı. 

Niğde Organize Sanayi Bölgesi yetkilileri ilk önlem olarak Okyanus Plaza tarafında bulunan Organize Sanayinin ikinci girişine demir kapı yapıldı. Gündüz açık olan kapı saat 17.00’den sonra kapatılarak giriş ve çıkışları tek girişten takip etme önlemi alındı. Sadece tek girişin yeterli bir önlem olmadığı anlaşılınca Organize Sanayi Bölgesinin Modeka ve Ayhan Şahenk Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin bulunduğu kısımdaki girişe bariyerli otomatik giriş yapıldı ve prefabrik güvenlik kulübesi konuldu.

 

İşadamlarına OGS

1 Mart’tan itibaren otomatik bariyerler ve güvenlik uygulaması kullanılmaya başlanacak. Giriş çıkışlarda kontrollerin yapılacağı kontrol noktasında iş adamları için Otomatik Geçiş Sistemi’de düşünüldü. Organize Sanayi Bölgesine çok sık giren araçlar için OGS kullanım kolaylığı sağlanacak.

 

Organizenin Giriş Kapısı Yok

Bu uygulamanın ardından aklımıza şu soru geldi. Niğde Organize Sanayi Bölgesi’nin girişinde sadece bir totem tabela bulunmakta. Yeni kurulan Bor Karma Organize Sanayi Bölgesi’nin girişi kendini gösterirken. Niğde Organize Sanayi’nin girişini özellikle başka şehirlerden gelen şoförlerin bulmaları zor oluyor.


Bor Karma Organize Sanayi Bölgesi’nin girişi gibi bir girişin Niğde Organize Sanayi bölgesi için yapılması gerektiği düşünüyoruz. Bu sayede çevre düzenlemesi ve yeşilliği ile Anadolu’nun çevre anlamında en güzel sanayi olan NOSB daha güzel bir yer olacaktır. 





Editör: TE Bilişim