Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy bir takım inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Niğde ye geldi.

Sakaryalı Öğrencilerden Niğdeli Şehidimize Mektuplar Sakaryalı Öğrencilerden Niğdeli Şehidimize Mektuplar

Bakan Ersoy programı doğrultusunda Niğde Belediyesi ve Kale Bölgesinde incelemelerde bulundu. Niğde Belediyesindeki programında Başkan Özdemir Niğde'nin tarihi kültürel yerleri ve başta Kale Kentsel Yenileme ve Koruma projesi olmak üzere Belediye çalışmalarından oluşan bir sunum yaptı. Başkan Özdemir'in sunumundan sonra Bakan Ersoy beraberindeki heyet ile birlikte Kale Bölgesinde incelemelerde bulundu.

 Bakan Ersoy sunum ve incelemelerden sonra Kale Kentsel Yenileme ve Koruma Projesini çok beğendiğini, bir an önce projenin hayata geçmesi için ilgili birimleri seferber edeceğini ve bakanlığa bağlı bütün birimlerin Niğde Belediyesi ile sürekli diresek temasında olacaklarını belirtti. 

 Konu ile ilgili bir açıklama yapan Başkan Özdemir;” Sayın Bakanımızın ilimizi ziyaretlerinde oldukça memnunuz, Kıymetli Bakanımız heybesi dolu bir şekilde şehrimize teşrif etmişlerdir, sunduğumuz taleplerimiz ve gerçekleştirme safhasında olduğumuz projelerimize gösterdiği hassasiyet ve verdiği destek tabiri caizse altın değerindedir. Sayın Bakanımızın şehrimize ve belediyemize sunduğu fırsatları değerlendirebilmek için ekip arkadaşlarımızla birlikte gece gündüz çalışacağız. Sayın Bakanımızın Kale Kentsel Yenileme ve Koruma Projesine verdiği destek ise tarihi bir öneme sahiptir. İnşallah çok hızlı bir şekilde değerli Bakanımızın desteği ile projemizi hayata geçirerek Niğde'mizi Anadolu'nun parlayan yıldızı haline getireceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim