Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 15 Temmuz Kahramanı Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’ni kabrini ziyaret etti. 

Bakan Eroğlu kabir ziyareti sonrası Çukurkuyu kasabasında bulunan Ömer Halisdemir hatıra ormanına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve kendi adına fidan dikti.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, İstanbul’da bombalı saldırıda Şehit olan Polis Bora Çelik’in cenaze töreni için Niğde’nin Bor ilçesine geldi. Öğle namazındaki cenaze töreninin ardından 15 Temmuz darbe girişimini darbeci generali vurarak engelleyen Şehit Astsubay Ömer Halisdemir’in kabrini ziyaret etti. Kabir ziyaretinde dua eden Bakan Eroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, ‘Bir kahraman şehidimizden Allah razı olsun. Darbe girişiminde canını seve seve feda eden bir kahraman. Gerçekten hainler milleti bölmeye parçalamaya çalıştılar ama Ömer Halisdemir gibi kahramanlar göğsünü siper ederek cevap verdi. Allah Onlardan razı olsun. Maazallah bu Darbe girişimi başarılı olsaydı ülke bölünmüştü bir takım yerlere teslim edilmişti. Onun hatırasını yad etmek için buraya geldik ve adının yaşadığı Hatıra ormanına Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve ben kendi adıma fidan diktim.’ dedi.

Bakan Eroğlu fidan dikiminden sonra Kahraman Şehit Ömer Halisdemir’in babası Hasan Hüseyin Halisdemir’in evine giderek taziye ziyaretinde bulundu. Bakan Eroğlu'na Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Erdoğan Özegen'de eşlik etti.


 
Editör: TE Bilişim