Bor Bahçeli Kasabası Mahalle Dayanışma Gurubundan Manavgat'a 1 Tır saman balyası yardımı için dayanışma gurubu oluşturup yardımcı olmaya çalıştılar.

Bor Bahçeli Kasabası Mahalle Dayanışma Gurubundan Manavgat'a 1 Tır saman balyası yardımı için dayanışma gurubu oluşturup yardımcı olmaya çalıştılar.

Niğde’nin Bor İlçesi Bahçeli Kasabası Zafer Mahallesi sakinleri, Manavgat’taki orman yangınında hayvancılık yapan ve mağdur olan üreticilere “çam sakızı, çoban armağanı’’ kapsamında bölgeye satın aldıkları bir TIR saman gönderdi.

Niğde'de sağanak yağış: Caddeler göle döndü Niğde'de sağanak yağış: Caddeler göle döndü

Söndürme çalışmaları devam eden orman yangınları içerisinde Antalya’nın Manavgat ilçesinde de çok sayıda üretici de mağdur oldu. Mağduriyeti gidermek adına bir çok hayvan yetiştiricisi ise saman ihtiyacını gidermek adına yardım yapmaya başladı.

Niğde’nin Bor İlçesi Bahçeli Kasabası Zafer Mahallesi sakinleri Karamahmutlu Köyünde ki bir üreticiden satın aldıkları bir tır dolusu pres saman’ı hayvan sahiplerine ulaştırılmak üzere Manavgat’a gönderdi.

Zafer Mahallesi Dayanışma Gurubu adına açıklamada bulunan Ümit Develi, “Mahallemizde Bahçeli Kasabası Zafer Mahallemizde Dayanışma Gurubu olarak, Orman yangını haberlerini gördük, çok üzüldük. bir yandan gündemi takip ediyoruz. Bizlerde beldemizde tarım ve hayvancılıkla uğraşıyoruz. Bir kaç gündür devam eden Yangın Afet bölgesinde yaşanan mağduriyetleri gözlemliyoruz. Oradaki kardeşlerimize yardım etmek boynumuzun borcu. Dağ taş ormanlık alanlar yanıyor.... Bizler iki kolumuzu bağlayıp öylece BİR kenarda duramazdık! Çam sakızı çoban armağanı bizde bir TIR’a preslenen samanları ellerimizle yükleyerek ihtiyaç bölgesine göndermenin mutluluğunu yaşadık.

Ülkemize geçmiş olsun diliyoruz, inşallah el birliğiyle bununda üstesinden geliriz. Hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin. Mala gelsin cana gelmesin. Allah böyle olaylar bir daha yaşatmasın. Bugün öğlen saatlerinde duyurduğumuz Manavgat'ta belirlediğimiz zor durumda olan hayvan üreticilerine destek olabilmek amacıyla Karamahmutlu Köyünden satın aldığımız bir kamyon saman balyasını gönüllü kardeşlerimizle yükleyerek akşam saatlerinde Manavgat'a gönderdik. Bahçeli Kasabası Zafer Mahallesi Dayanışma Gurubu adına. Bize güvenip destek olan herkese teşekkür ederiz. ” Dedi.

Editör: TE Bilişim