Niğde Üniversitesi’nde eğitim gören Azerbaycanlı öğrenciler Azerbaycan’da şehit olan asker ve Türkiye’de şehit olan asker ve polisler için helva dağıttı. 

Kent Meydan’ında öğrenciler Türk ve Azerbaycan Bayraklarının bulunduğu stantta, evde hazırladıkları helvaları şehitler için vatandaşlara dağıttı.


Öğrenciler adına konuşma yapan Azerbaycanlı öğrenci Heydar Maharromov: “Ya Karabağ ya ölüm başka yolu yok diyoruz. Ermeni işgali altındaki Karbağ topraklarının geri alınması için Azerbaycan Devletinin yanında olduğumuzu belirtmek adına bugün buradayız. 1988’de ayaklanmalarla başlayıp, katliamlaşan soykırımlarla bugüne kadar süren Ermeni mezalimini kınıyor, Ermeniler tarafından vahşice öldürülen tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Şu bilinmelidir ki Azerbaycan toprakları sahipsiz değildir. Vatanımızın her karış toprağı bizim canımızdan bir parçadır. İki devlet tek millet olan Azerbaycan ve Türkiye’yi yıldırabilecek hiçbir beşeri kuvvet yoktur. Ermenistan işgal ettiği topraklardan defolup gitmelidir.” diye konuştu.

Ellerinde Azerice ve Türkçe dovizlerle yaklaşık 1 saat Niğde Kent Meydanında bulunan öğrenciler  marşlar söylediler. 



Editör: TE Bilişim