Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ile Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’ü Ziyaret Etti

 

 Azerbaycan Eğitim Müsteşarı Doç. Dr. Necibe Nesibova Vali Necmeddin Kılıç’ı ziyaret etti.

 

Ankara Azerbaycan Büyükelçiliği Eğitim Müsteşarı Doç.Dr.Necibe NESİBOVA Niğde Valisi Necmeddin KILIÇ’I makamında ziyaret etti.

Vali KILIÇ,  Doç. Dr. NESİBOVA'yı makamında kabulü sırasında Türkiye Azerbaycan ilişkisinin önemli olduğunu, Azerbaycan’ın da bizim vatanımız olduğunu ifade etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Kılıç, ziyaret anısına NESİBOVA’yaNiğde tanıtım plaketitakdim etti.  



Doç. Dr. NESİBOVA, geliş amacının burada okuyan öğrencilerin sorunlarıyla yakından ilgilenmek olduğunu ifade ederek Vali KILIÇ’aplaket takdim etti ve ziyaret anısına şeref defterini imzaladı.


REKTÖR PROF. DR. ADNAN GÖRÜR'E ZİYARET

Azerbaycan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, Niğde Üniversitesi’nde  öğrenim gören Azerbaycan Uyruklu öğrenciler ile ilgili görüşmelerde bulunmak üzere Niğde'ye geldi.  
 
Niğde Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Adnan Görür'ü makamında ziyaret ederek üniversitemiz ve Azerbaycan uyruklu öğrenciler ile ilgili bilgiler alan Doç. Dr. Necibe Nesibova, Azerbaycandan gelen öğrencilerin sorunlarıyla yakından ilgilenmek, problemlerin çözümünde yardımcı olmak için üniversiteleri gezdiğini ifade etti. Nesibova, başta Azerbaycan uyruklu öğrenciler olmak üzere tüm öğrencilerin sorunlarının çözümlerinde göstermiş oldukları ilgiden dolayı Rektör Prof. Dr. Adnan Görür'e teşekkür etti. 
 
Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova, üniversite ziyaretlerinde öğrencilerin kendisine ilettiği en büyük sorunun barınma problemi olduğunu ifade ederek "Türkiye Cumhuriyeti’nin bütün üniversitelerinde öğrencilerimizin sayısı günden güne artmaktadır. Bunun en büyük sebebi de bizim gerçekten de ulu önderimizin dediği gibi ‘Bir Milletin İki Devlet Olmasından İleri gelir’ yani bizim çocuklarımız aynı milletin çocuklarıdır. Ailelerimiz çocuklarını eğitim görmek üzere Türkiye'ye gönül rahatlığı içerisinde göndermektedirler. Öğrencilerimize burada sahip çıkan insanlara hiçbir resmi görevi olmayan, sadece içinden gelen bir sevgiyle öğrencilerimizi kendi evladı gibi görüp onlara yardım eden Türkiyeli kardeşlerimize teşekkür ederim" dedi.
 
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör  Prof. Dr. Adnan Görür, Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova’ya teşekkür ederek kendisine üniversitemiz ve üniversitede öğrenim gören Azerbaycan uyruklu öğrenciler hakkında bilgi verdi. Rektör Görür, 20 bini aşkın öğrenci nüfusuna sahip olan Niğde Üniversitesi'nde 38'i Azerbaycan uyruklu olmak üzere toplam 161 yabancı uyruklu öğrencinin eğitim-öğretim gördüğünü ifade etti.
 
Rektör  Prof. Dr. Adnan Görür ve Eğitim Müşaviri Doç. Dr. Necibe Nesibova'nın karşılıklı anı tabağı takdim ettiği  ziyaret sonrası Nesibova, Niğde Üniversitesi’nde  öğrenimlerine devam eden Azerbaycan uyruklu öğrencilerle Senato Salonunda bir araya geldi.
 


 

Editör: TE Bilişim