Ayhan Şahenk Vakfı’nın Niğde’de 16 yıldır düzenlediği iftar programında il protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş ilk oruçlarını birlikte açtı. 

Niğde Belediyesi Hüdavent Hatun Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen iftar programında Ak Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Erdoğan Özegen , Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Niğde İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar, Niğde İl Kültür ve Turizm Müdürü Tansel Tokmak, vatandaşlarla birlikte iftar açtı. Vatandaşlara hurma, zeytin, etli sebze yemeği, pilav, tatlı ve içecek ikram edildi. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından, İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar katılımcılara dua ettirdi.

Ayhan Şahenk Vakfı Niğde ve Ankara Temsilcisi Hasan İkizoğlu, Ramazan Ayı boyunca 2 bine yakın vatandaşa iftar yemeği vereceklerini söyledi.
Niğde Belediyesi Hüdavend Hatun Sosyal Tesisinde 16 yıldır İftar Sofrasıyla vatandaşlara hizmet ettiklerini ifade eden İkizoğlu, Ramazan ayı boyunca 4 çeşit yemek vereceklerini kaydetti.

İkizoğlu: “Bu sene 16 yılını tamamladığımız bu iftar sofrası programımızı Perşembe günü ramazanın ilk günü olarak açacağız. Bunun için hazırlıklarımızı hızlı bir şekilde yapıyoruz. Günde 2 binin üzerinde vatandaşımızı doyurmak, öğleyin evlerine ihtiyaçları kadar, nüfusları kadar yemeklerini götürüp evlerinde yemelerini , eğer arzu eden vatandaşlarımızda olursa iftar saatinde salonda düzgün bir şekilde yemek yemelerini sağlamaya çalışıyoruz. Yemeklerimiz her sene olduğu gibi 4 çeşit, çorba, ana yemek, pirinç pilavı, makarna, tatlı ve salata bulunuyor. Amacımız vatandaşımıza en iyi şekilde en hijyenik şekilde yemek vermek” dedi.

Ramazan ayı boyunca 65 bin tabldot olarak yemek ürettiklerini belirten İkizoğlu: “İstanbul’da çok kaliteli düzenli firmalara yemek yapan bir firma ile anlaşıldı.

Doğuş Holdingin genel merkezi, Garanti Bankamızın çeşitli yerlerinde de yemekleri aynı firma veriyor. Çok düzgün hijyenik kaliteli bir yemek firmasıdır. 14 kişilik bir ekip olarak gelecekler. Bunların yaptıkları yemek olarak sunacağız vatandaşlarımıza, hijyende ve kalitede bir tereddüdümüz yok” dedi.

Editör: TE Bilişim