Niğde Baro Başkanlığı seçimi yapıldı.  Baro Başkanlığına  Avukat Osman Çimen seçildi. Avukat Hüseyin Demirbilek'e 2012 yılında Baro Başkanlığını devreden Avukat Osman Çimen şimdi de  4. dönem için aday olmayan Avukat Hüseyin Demirbilek'ten Baro Başkanlığını devralacak.  

Avukat Osman Çimen ve Avukat Emre Seymenoğlu'nun aday olduğu seçimi 95 oyla daha önce de Baro Başkanlığı yapmış Avukat Osman Çimen kazandı.  Diğer aday Avukat Emre Seymenoğlu ise 65 oy aldı. 



Üç dönem önce Baro Başkanlığı yapan  Avukat Osman Çimen, mevcut hükümet ile bir çok konuda ters düşmüştü. Özellikle Adliye Binasının Akp Milletvekilleri ve yerel yöneticilerinin Hıdırlık - Polis Okulu civarını yapılması konusundaki ısrarına direnmiş konuyu mahkemelik etmiş ve baro kazanmıştı. 
 

Yine Baro başkanlığı yaptığı dönemin 2012-2013 yeni Adli Yargı Dönemi açılış töreninde konuşma yapmayan Baro Başkanı "Sadece Susuyorum." demisti... Törende neden konuşma yapmadınız sorusuna ise  Çimen, "Bu kadar şehit, bu kadar yanlışlık, bu kadar vurdum duymazlık yüzünden bu sene susuyorum konuşmayacağım." diyerek tören alanından ayrılmıştı. 

Baro Başkanlığına  Avukat Osman Çimen'in seçilmesi ile birlikte Niğde'de bir dönem STK'larda etkinliklerini kaybeden muhalefetin diğer muhalif bazı  esnaf odaları ile birlikte etkinliklerini tekrar sağlamaya başladıkları görülüyor. Daha önce bir çok STK'da etkin olan Ak Parti son dönemde Bor İlçesi hariç bir çok STK'larda etkinliğini kaybettiği görülüyor.  

ESKİ BARO BAŞKANI DEMİRBİLEK AK PARTİ'DEN ADAY ADAYI 

Diğer yandan Baro Başkanlığına tekrar aday olmayan Avukat Hüseyin Demirbilek'in Ak Parti'den Niğde Belediye Başkanlığına aday adayı olacağı bilgisi edinildi. 

 

Editör: TE Bilişim