Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Niğde'ye gelişinin 82. yıldönümü coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda günün anlam ve önemine dair konuşma yapan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, "Bugün ülkemiz üzerinde tüm güçler birlik yaparak oyun oynuyor, ülke üzerinde ameliyat yapmak istiyorlar.  Türk Milleti, Milli mücadelede nasıl yedi düvele karşı galip geldiyse ülkemiz üzerinde oynanmak istenen oyunların üstesinden de gelecektir"  dedi.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Niğde'ye gelişinin 82. yıldönümü nedeniyle düzenlene kutlama etkinliği Tren Garı önündeki 5 Şubat Meydanı'nda başladı. Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Garnizon Komutanı J. Albay İbrahim Taşkın, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Başkanı Yılmaz Karaca, çevre illerin gazeteciler cemiyet başkanları, konuk gazeteciler, protokol üyeleri, siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 82 yıl önce karşılandığı Tren Garı önünde toplandı. Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan burada protokol üyeleri ve vatandaşlara Türk Bayrağı dağıttı. Protokol üyeleri ve vatandaşlar kortej halinde Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Yürüyüşe Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü de sevilen eserleriyle eşlik etti. Burada Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yapıldıktan sonra, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan yaptı. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Niğde'ye gelişinin 82. yıldönümünü büyük bir coşku ve heyecanla kutladıklarını belirtti.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Benim Niğde'ye alakam büyüktür, Niğdelileri her zaman sevmişimdir" şeklinde övgü dolu sözlerine mazhar olan Niğdelilerin, Milli Mücadele döneminde ordumuzun ön saflarında yer aldığını ve canlarını feda etmekten çekinmediklerini vurgulayan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, "Niğdeliler düşmanı Pozantı-Ulukışla hattından öte geçirmeyerek ülkemizi müdafaa etmişler, Kurtuluş Savaşının kazanılmasına büyük katkıda bulunmuşlardır" dedi.

Türkiye'yi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için Türk Milletinin gece gündüz demeden çalıştığını ifade eden Başkan Akdoğan, yerel yönetimler olarak ise Niğde'yi geliştirmek, güzelleştirmek için gayret içinde olduklarını, alt yapıdan üst yapıya birçok alanda önemli hizmetlerin altına imza attıklarını belirtti. Başkan Akdoğan, önümüzdeki bir kaç yıl içinde Niğde'yi marka şehir haline getirmek için de önemli mesafeler kat edeceklerini anlattı.

Türk Milletinin, Kurtuluş Savaşında yedi düvele karşı mücadele ettiğini anımsatan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, bu savaşlarda Türk Milletinin, Atatürk'ün önderliğinde galip geldiğini ve cumhuriyetin kurulduğunu söyledi. Bugün ülkemizin üzerinde tüm güçlerin birlik yaparak bir oyun oynamakta olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, "Birçok ülkenin içinde olduğu, destek verdiği dış güçler ve yerel işbirlikçileri bu ülke üzerinde oyun oynuyor, bu ülke üzerinde ameliyat yapmak istiyor. Nasıl yedi düvele karşı Türk Milleti galip geldiyse bu oyunlar üstesinden de gelecektir. Güneydoğu Bölgesinde olan hadiselerle ilgili Türk ordusu, Türk polisi, Türk milleti bunun üstesinden gelecektir. Çevremizde birçok sıkıntı var. Bu ülkenin ayağa kalkmasını istemiyorlar. Ama çaresi yok; bu ülke bölgesinde lider ülke olacak, dünyanın saygın ülkelerinden biri olacaktır" diye konuştu.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, konuşmasının son bölümünde, "Cumhuriyetimizin kurulmasından bugüne kadar ülke için canlarını veren şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle onuyorum. Son zamanlarda terör örgütleriyle yapılan mücadeledeki şehitlerimizi de rahmetle anıyorum. Yaralılara ve gazilerimize acil şifalar diliyorum. Türk milletine sabırlar diliyorum..." ifadesine yer verdi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende, çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri de verildi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenin ardından Genelkurmay Başkanlığı Mehteran Bölüğü'nün eşliğinde Kültür Merkezi'ne geçildi. Burada "Atatürk Kitapları ve Basında Niğde" konulu sergi açıldı. Vali Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı J. Albay İbrahim Taşkın ve Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Atatürk Şeref Defterini imzaladıktan sonra sergiyi gezdi.

 

Editör: TE Bilişim