Okul bahçesinde gerçekleştirilen programa Niğde Valisi Yardımcısı Özgür Körükçü, Niğde Milletvekili Alparslan Kavaklıoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit, Askerlik Şubesi Başkanı Albay Kadir Okyay, Kültür ve Turizm Müdürü Tansel Tokmak, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Fatih Altan, diğer protokol üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün katkılarıyla düzenlenen 6 Mayıs Hıdırellez Bayramı programının açış konuşmasını Remide Yılmaz Atabek Anadolu Lisesi Müdürü Ferudun Soyak yaptı. Hıdırellez’in İslamiyet öncesine dayanan bir bayram olduğunu söyleyen Soyak “Bu bayramda Hızır ve İlyas aleyhisselamın yeryüzünde buluştuğuna inanılır. Hıdırellez kış ayının bittiği, yaz aylarının başladığı mevsimsel bir süreçtir. Yaşam suyu içerek ölümsüzlüğe ulaşan Hızır aleyhisselam özellikle de baharda aramızda dolanarak, bolluk ve sağlık dağıtır. Hızır bir kişiye verilen addan çok aslında bir doğasal durumu, baharla vücut bulan yaşamın tazelenmesini imgeler” dedi.

Ardından konuşan Kültür ve Turizm Müdürü Tansel Tokmak, Hıdırellez’in en önemli kültürel bayramlarımızdan biri olduğunu söyledi. Hıdırellez’in kış mevsiminin bitip sıcak yazın başladığı gün olduğunu belirten Tokmak “Hızır, zor durumda kalanların yardımına koşarak insanların dileklerini yerine getirir. Kalbi temiz, iyiliksever insanlara daima yardım eder” dedi.

Konuşmaların ardından Niğde Belediyesi ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından başarılı öğrencilere kitap dağıtıldı. Daha sonra okul öğrencileri tarafından hazırlanan halk oyunları gösterisi sergilendi. Öğrenciler Melisa Nur Şahin, Uğur Aktaş ve Edanur Ünal tarafından şarkılar ve türküler söylendi. Yine öğrenciler tarafından hazırlanan komedi dans gösterisi beğeni ile izlendi. Ardından misafirlere Hıdırellez yemeği olarak pilav ikramı yapıldı. Öğrencilerin step dans gösterisi programın zengin içeriği arasında yer aldı. Programda öğrenciler arasında çeşitli yarışmalar da düzenlendi. Müzikler eşliğinde oynanan oyunlarla etkinlik sona erdirildi.


ATABEK LİSESİ’NDE HIDIRELLEZ BAYRAMINİĞDE REMİDE YILMAZ ATABEK ANADOLU LİSESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN HIDIRELLEZ BAYRAMI ETKİNLİKLERİ RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU. (YASİN ESEN/NİĞDE-İHA)

Posted by Bor Haber on 6 Mayıs 2015 Çarşamba
Editör: TE Bilişim