Niğde Belediye Başkanlığınca Ata Sanayine çevre duvarı yapıyor.


 Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Ata Sanayi Sitesi esnafına seçimlerden önce verdiği sözü yerine getiriyor.  Niğde Belediye Başkanlığı Ata Sanayi Sitesi esnafının en büyük sorunu olan sanayi çevresinin güvenlik çemberine alınması konusunu çözüme kavuşturdu.

ÇALIŞMALAR BAŞLATILDI

Göreve geldiği günden bu güne hemşerilerinin hizmetinde olan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan vermiş olduğu sözleri tek tek yerine getiriyor. Belediye Başkanı Akdoğan, Ata Sanayi esnafından hiçbir şekilde maddi karşılık beklemeksizin sanayi çevresini güvenlik çemberiyle çevireceklerini ve çalışmaların Ramazan ayının beşinci gününde başladığını söyledi.

HIRSIZLIKLAR BİTECEK

Ata sanayi esnaflarıyla bir araya gelen ve çalışmalar hakkında fikir alışverişinde bulunan Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, seçimlerden önce vatandaşımızın, esnafımızın, sanayicimizin, sanayi etrafında bir güvenlik duvarı olmadığı ve sanayide çok hırsızlık olduğu noktasında bir takım şikayetleri bulunduğunu hatırlattı.

SÖZÜMÜZ TAAHHÜDÜMÜZDÜR

Sanayi esnaflarının Belediye Başkanı seçilmesi halinde Ata Sanayi etrafının tel örgüyle çevrilmesini talep ettiklerine vurgu yapan Belediye Başkanı Akdoğan; “Hatta maliyetin yarısını da sanayi esnafı olarak biz karşılayalım demişlerdi. Tabi Niğde Belediye Başkanı olarak bugüne kadar ne söz vermişsek, onları harfiyen yerine getirmek için gece gündüz çalışıyoruz” dedi.

ESNAFLARA KESİNTİSİZ HİZMET

“Sanayi esnafımız da bizim vatandaşımız, bizim halkımız” diyen Başkan Akdoğan; “Nasıl ki, toplumun tüm kesimlerine birbirleri arasında fark gözetmeksizin hizmet ediyorsak sanayi esnafımızın da toplumumuzun diğer kesimlerinden hiçbir farkı yok. Hatta sanayide yapılan işler daha meşakkatlidir. Dolayısıyla burayı daha fazla desteklemek lazım diye düşünüyorum” diye konuştu.

ESNAFA TEK KURUŞ YÜK YOK

Niğde Belediye Başkanı Akdoğan, sanayi esnafından bir kuruş dahi talep etmeden güvenlik duvarının yapıldığının altını özellikle çizerek; “Sanayi esnafımızdan ne kapı parası, ne duvar parası, ne tel parası, ne de hafriyat parası talep etmeden Ata Sanayimizin etrafını tamamen güvenlik çemberi içerisine alacağız” dedi.

İHALESİ SONUÇLANDI

Ata Sanayi Sitesinin yol kenarını beton duvar üzeri ferforje demir, diğer kenarları da kafes tel çevirme olarak dört bir tarafını güvenlik şeridi içerisine alacaklarını belirten Belediye Başkanı Akdoğan, bununla ilgili Niğde Belediyesinin gerekli şartnamesini oluşturduğunu, şartname sonucu ihaleye çıkartıldığını ve ihaleyi 370 Bin TL+KDV’ye bir yüklenici firmanın kazandığını belirtti.

YER TESLİMİ YAPILDI

Belediye Başkanı Akdoğan; “Ata sanayi esnafımızı ziyaret ederek hem bir sohbet ettik, hem de müteahhit firmaya yer teslimini yaptık. Bu çalışmamızın başta Niğde Ata Sanayi esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum. Ata sanayi esnafımıza iyi bir hizmet yapmış olacağımızı düşünüyoruz. Buradaki esnafımızın yüzde doksanının talebi buranın tel örgü içerisine alınmasıydı, inşallah bunu da söz verdiğimiz gibi yerine getirmiş olacağız” dedi.

ESNAF PROJEDEN MUTLU

Ata Sanayi Sitesi esnafı ise yaptığı çalışmalardan dolayı Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a teşekkür ederek, sanayi çevresinin güvenlik çemberine alınması yönündeki çalışmalarının da memnun edici olduğunu söylediler.

 

Editör: TE Bilişim