Star Tv’de sunulan O ses Türkiye yarışmasında Niğde’den katılan Arzu Akdaş’a Milliyet Gazetesi bloğunda reyting kurbanı yorumu yapıldı. Yorumun tamamını siz okuyucularımızla paylaşıyoruz.

 

 

O Ses Türkiye'de bu sezon 2. Tur olan Düellolar başladı.

Düellolarda bu sene güçlü seslerin birbirleriyle eşleşmeleri dikkat çekti. Geçen sene sadece Hülya Avşar güçlü sesleri eşleştirmesiyle dikkat çekmişti. Bu sene ise diğer juri üyeleri de güçlü sesleri eşleştirme yoluna gitti. Bunun nedeni ne diye soracak olursanız...

Tabi ki reyting.

O Ses Türkiye bu sene ilk programlarda reytinglerde iyi giderken Karadayı dizisinin reytinglerdeki ani yükselişi ile zor anlar yaşamaya başlamıştı. Hatta geçen hafta O Ses Türkiye uzun bir süre reklam koymayarak izleyicilerin reklam arasında başka kanallara kaymasını engellemeyi amaçlamış ve zorda olsa günün 1. si olmayı başarmıştı. Bu hafta ise Acun Medya juri üyeleri ile toplantı yapmış ve eşleştirmelerde reytinglerinde düşünülmesini istemiş olacak ki juri üyeleri hiç acımadan takımlarındaki en güçlü sesleri birbirleriyle eşleştirdiler.


 

MUSTAFA SANDAL'DAN İNANILMAZ TERS KÖŞE!

O Ses Türkiye'de bu sene internette en çok izlenilen ses Cansu Çebi ile tüm yarışmacılar arasından 3. En çok izlenilen ses olan Arzu Akdaş'ın eşleştirilip düelloda yarıştırılması; yani Mustafa Sandal'ın takımındaki videosu en çok izlenilen 2 sesi Birbiriyle eşleştirmesi hangi mantıktır? Mustafa Sandal bu seçimi ile kimi kime kırdırmayı amaçlamıştır anlamış değiliz. Juri üyelerinin yarışmadaki amacı daha güçlü seslerle bir üst turda olmak değil midir? Peki neden Mustafa Sandal halk tarafından performansı en çok beğenilen 2 yarışmacısını birbirine kırdırma yolunu seçmiştir. Bunun mantığını reytingden başka bir nedene bağlayamayız değil mi?


Üstelik Mustafa Sandal geçen sene izleyicilere ''ters köşe'' yapmaktan hoşlandığını söylemişti. O Ses Türkiye O Ses Türkiye olalı sanırım böyle ters köşe (?) görmedi. Üstelik geçen sene düellolarda Mustafa Sandal; ya iki yarışmacının da tarzı olmadığı apayrı bir şarkı seçerdi. Ya da; ikisinin de ortak noktası olan şarkıyı bulup okumalarını isterdi. Bu eşleştirmede ise Cansu Çebi'nin tarzında tam onun ağzına layık bir şarkı olan Benim İçin Üzülme'yi seçerken Arzu Akdaş'ın ise biraz daha uzağında olan bu şarkıyı seçmesi de diğer bir eleştiri konusu oldu. Tarzı olmamasına rağmen bu şarkının da üstesinden gelen ve rakibinden arda kalmayan Arzu Akdaş maalesef reyting kurbanı oldu ve elendi.



Editör: TE Bilişim