Özel Anlam Okulları 8 Mart Dünya Gününde Niğde’de yaşayan bir kadın olarak çeşitli sektörde çalışan ve bulunduğu noktalarda başarılı işler yapan kadınları okullarında misafir etti. Okul öğrencilerinin ve velilerin olduğu toplantıda Prof. Dr. Yasemin Yavuzer, Diş Hekimi Sevgi Özbek, Eczacı Emine Mercanoğlu, Ayşe Korkmaz ve Aliyye Yılmaz bir kadın olarak yaşam ve iş hikayelerini anlattı.

Sırası kürsiye gelerek konuşmalar yapan 5 iş kadınından Türkiye’nin tek Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı olan Aliyye Yılmaz konuşmasında erkek egemen bir toplumda tamamını erkeklerin kontrol ettiği sektör içinde bir kadın olarak işinin hepsinden zor olduğunu ifade etti.

Güveni kazanması gerektiği bir topluluk karşında olan Yılmaz, “Öyle bir şey yapmalıydım ki bir kadın, bir anne ve bir başkan olarak ayaklarımın üzerinde dimdik durmalıydım. Bir proje ile ilimize, ilk ithal hayvanları ile küçük aile işletmeleri getirerek başarı sağladım. Köylülerin hızlı para kazanmasında büyük bir etken olarak şahsım ve projelerim bir anda ulusal medyada ses getirdi. Birçok başarılı iş sonrası üreticilerimizin önce güvenini sonra sevgisini ve en önemlisi desteğini kazandım. Yüce Rabbim kadınlara birden fazla şeyi aynı anda düşünebilme yetisi vermiştir. Bizim gibi insanlar Allah’ın verdiği yeteneklerle bir yerlere gelir, işte farkımız budur. Ayrıca kin, nefret ve öfke gibi duygulardan kendinizi ayırmanız gerekiyor ben böyle yaptım ve kazandım. Yeni işime, çevreme üreticilerime her zaman sevgiyle yaklaştım. Kalbimi ve niyetimi asla bozmadan daima önüme baktım. Son olarak yaptığınız işin hakkını vermelisiniz, ne yaparsanız hangi işi yaparsanız yapın farkınızı ortaya koyarak sevgiyle yapın. Hayal edin, projelendirin ve çok çalışın” dedi.

Editör: TE Bilişim