İç savaş sonrası Esad zulmü ile karşı karşıya kalan Suriyeli Müslümanlara Niğde Altınçağ Derneği’den tırlar dolusu yardım gidiyor.


Niğde Altınçağ Derneği yönetimi, Suriyeli Müslümanlara bugüne kadar 2 tır giysi ve yiyecek yardımında bulundu. Son olarak yine Altınçağ Derneği, Niğde’den temin ettiği bir tır dolusu un ve yiyecek yardımını Suriyeli Müslümanlara gönderdi.



Niğde Altınçağ İlim Kültür Ahlak ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Muhammet Mustafa Korkmaz Hoca Efendendi yapılan yardımlar hakkında yaptığı konuşmasında; “Altınçağ İlim Kültür Ahlak ve Yardımlaşma Derneği olarak, “İnsanların en hayırlısı İnsanlığa faydalı olandır” düsturuyla çalışan ve bu uğurda gece gündüz gayret eden bir kuruluştur. İşte bu amaç ve gaye doğrultusunda siz Niğdeli kardeşlerimizin de desteği ile Suriye’de açlıkla mücadele eden ümmetin yetimlerine bir nebzede olsa yardımcı olabilme niyetiyle üçüncü tırımızı Niğde’den Suriye’ye göndermiş bulunuyoruz. İlk tırımızda giyecek, ikinci ve üçüncü tırımızda giysi ve un yardımında bulunduk"dedi. 




Muhammet Mustafa Korkmaz Hoca Efendi konuşmasının devamında; Şuan da Suriye sınırları içersindeki kamplarda insana değer veren dernekler federasyonumuzun dört tane fırını bulunuyor. Bu göndermiş olduğumuz tırlamızdaki unları, bu fırınlarda pişiriliyor ve pişen ekmekler Müslüman kardeşlerimize dağıtılıyor. Allah cömerttir, cömertleri sever. Biz Allah için bu noktada duyarlı davranmamızı istirham ediyoruz. Bugün orada bir insanlık dramı yaşanıyor. Her taraftan katliam haberleri geliyor, asrın firavunları çoluk çocuk demenden katlediyor. Bir de buna açılık eklenince daha da vahim bir durum meydana geliyor. O çocuklar bizim yavrularımız olabilirdi. Gelin biz efendimizin değimi ile “Kim bir yetimi sevindirse Allah’ta onları hem dünya da ve ahirete sevindirir” kavlince bu yavrulara cömertlik yaparak sahip çıkalım. Ensarlar olalım. Bu kapsamda az çok demeden bize yardım getiren, un getiren bütün kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Hayrı yapan sizsiniz bizler sadece aracıyız” şeklinde konuştu.
















Editör: TE Bilişim