Altı Nokta Körler Derneği Niğde Şubesi, hafta sonu düzenlenen törenle Bor Caddesi üzerinde bulunan şube binasında hizmete açıldı.
 
 Şubenin açılış programına, Niğde Valisi Alim Barut, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Altı Nokta Körler Derneği Genel Başkan Vekili ve Teşkilatlandırmadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nursel Özdemir, Eğitim Sekreteri  Muharrem Kalıpçı, Altı Nokta Körler Derneği Niğde Şubesi Başkanı Atila Taşpınar, CHP Niğde İl Başkanı Mehmet Özkan, MHP Merkez İlçe Başkanı İmdat Yağmur, MHP Aday Adayı Hikmet Bekil, CHP Aday Adayı Doğan Şafak ve davetliler katıldı. 
           
İLKLERE İMZA ATAN BİR DERNEK OLDU
 
      Programda derneğinin kuruluşu ile ilgili bilgiler veren, Derneğin Eğitim Sekreteri  Muharrem Kalıpçı, Altı Nokta Körler Derneği’nin 1950 yılında kendisi de görme özürlü olan Doç. Dr. Mithat Enç tarafından kurulduğunu söyledi. 1958 yılında derneğin Bakanlar Kurulu kararı ile kamu yararı statüsü elde ettiğini dile getiren Kalıpçı, “Altı Nokta Körler Derneği bu güne kadar hep ilklere imza atan bir dernek oldu. Gaziantep ve Ankara başta olmak üzere ilk körler okullarının açılmasına önderlik etti, ilk rehabilitasyon merkezlerinin kurulmasını sağladı. Yurt çapında 31 İl’de şubesi olan yaklaşık 7 bin civarında üyesi olan bu dernek, alanında 4 tane de vakıf kurmuştur. Son olarak Ankara’da kurmuş olduğu vakıfta görme engellilerin aydınlanması için kütüphane ve kabartma materyaller üreten üniteler oluşturdu, burada her çeşit kitap CD olarak isteyen engelli arkadaşlara ücretsiz olarak sunulmaktadır” dedi. Muharrem Kalıpçı, derneğin hizmetlerine devam edebilmesi için ellerinden gelen çabayı sarf ettiklerini dile getirdi.
 
HAYATA DAHA KOLAY ADAPTE OLABİLİRLER
           
 Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan derneğin yapılanmasında ve Niğde Şubesi’nin açılmasında emeği geçenlere teşekkür ederken, engelli oranının nüfusun yüzde 10’unun oluşturduğunu söyledi. Derneğin Niğde’ye önemli hizmetler vereceğini düşündüğünü ifade eden Akdoğan, “ Derneğin Niğde’mize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
      Vali Alim Barut ise derneğin Niğde’ye faydalar ve iyilikler getireceğini umut ettiğini belirterek, “ Dernekten yararlanan görme engelli arkadaşlarımız hayata daha kolay adapte olabilirler” dedi. Derneğin açılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Vali Barut, derneğin Niğde’ye hayırlı olması temennilerinde bulundu. Haber Kaynak Yeni Yıldız Gazetesi
               
Editör: TE Bilişim