Başbuğ Alparslan Türkeş'in ölüm yıl dönümü nedeni ile Ülkü Ocakları Niğde İl Başkanı Yunus Kızıl bir basın açıklaması yaptı. Diğer yandan 4 Nisan Cuma Günü Bor Ülkü Ocakları da Alparslan Türkeş'in ruhuna Mevlid-i Şerif okutacak. 


 Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Niğde İl Başkanı Yunus Kızıl, merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş'i 17. ölüm yıldönümünde rahmet ve minnetle yâd ettiklerini belirterek, "Büyük davalar gibi büyük liderlerin de ölümsüz olduğu gerçeğinden hareketle, Başbuğ Alparslan Türkeş'in ve onun misyonunu sürdüren Ülkücü Türk gençliği tarafından her daim yaşatılacağından hiçbir şüphemiz yoktur" dedi.



Niğde Ülkü Ocakları İl Başkanı Yunus Kızıl, Alparslan Türkeş'in, bütün hayatını Türk milletinin mutluluğu, esenliği ve aydınlık yarınları için çalışarak geçirdiğini belirtti.


Alparslan Türkeş'in vefatının 17'nci yılı dolayısıyla yazılı açıklama yapan Kızıl, milyonlarca Müslüman Türk'ün gönlüne Türklük sevgisi aşılayan Türkeş'i rahmet ve minnetle yad ettiklerini söyledi.


Kızıl açıklamasında şunları kaydetti:
Gerçek bir inanç ve dava adamı olan Alparslan Türkeş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ardından milli devlet yapısının ve milli kimliğin geniş kitleler tarafından benimsenmesinde ve yüceltilmesinde tarihi bir rol oynamıştır. Kelimenin tam anlamıyla ikinci nesil gerçek bir Kuvayı Milliye önderi olan Alparslan Türkeş, bütün hayatını Türk milletinin mutluluğu, esenliği ve aydınlık yarınları için çalışarak geçirmiştir.


Alparslan Türkeş, Türk gençliğine milli ve manevi değerleri aşılayarak, Müslüman Türk kimliği özelliklerine sahip, ülkesi ve devleti için hizmet aşkıyla dolu Ülkücü nesiller yetiştirmiştir. Başbuğ Türkeş'in en büyük eserlerinden birisi olan idealist Ülkücü gençlik, Türk milletinin geleceğinin teminatı olarak her daim nöbetine devam etmektedir.
Başbuğ Türkeş'in en önemli mirası Türk milletini çağlar üzerinden sıçratarak medeniyet yarışında ön saflara geçirecek Ülkücü Gençliktir.

Büyük davalar gibi büyük liderlerin de ölümsüz olduğu gerçeğinden hareketle, Ülkücü Türk gençliği tarafından Başbuğ Alparslan Türkeş'in ve onun misyonunun yaşatılacağından hiçbir şüphemiz yoktur.


Ülkü Ocaklılar olarak birlikte Türk milletine hizmet etmiş bir kadro insanı olarak, Alparslan Türkeş'in misyonu ve çizgisinin rehberliğinde kutlu yürüyüşümüzü sürdürmeyi bir şeref addediyoruz. Uzun ve çetin yolumuzda her türlü menfaati, tehditleri ve engelleri elinin tersiyle iterek Türkeş'in izinde kutlu davamızın yolunda eğilmeden bükülmeden yürümeyi başaranlara selam olsun.

Hizmetleriyle büyük Türk milletinin ve bütün Türk Dünyasının gönlünde eşsiz bir yer edinen Başbuğ Alparslan Türkeş'i bir kere daha rahmetle anıyoruz. Mekânı cennet, ruhu şad olsun."


Editör: TE Bilişim