Niğde Gazeteciler Cemiyeti(NGC) Yönetim Kurulu Başkanı Alparslan Başaran,” Maruz kaldığı terörist saldırı sonucu şehit olan Değerli Savcı Mehmet Selim Kiraz'a Allah'tan rahmet; ailesi, akrabaları, mesai arkadaşları ve Milletimize baş sağlığı diliyoruz. İstanbul'da meydana gelen ve Cumhuriyet savcımız 'ın şehit edildiği saldırıyı şiddetle kınıyorum. Adaleti sağlamakla görevli olanların hedef alınması, hem güvenliğimizi hem de adaletin sağlanmasını engelleyecektir” Şeklinde konuştu.

 

07 Mart 1989 yılında kurulan, İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu ve Gazeteciler Konfederasyonu’nun Kurucusu  NGC ’nin, bölge ve ülke sorunlarını ve medya etiğini, en yüksek dille ifade edeceğini belirten NGC Başkanı Başaran, “ Bütün bunları yaparken bir köprü olduğumuzu, sorumlu olduğumuzu ve bilinçli davranmamız gerektiğini asla unutmayacağız” diye konuştu. NGC Başkanı Başaran, “Terörün amacı korku ve dehşet yaymak, bireyler ve gruplar arasında çatışma ortamı oluşturarak 'bir arada ve barış içinde yaşama' idealine zarar vermek, nefret tohumları ekerek birlik, beraberlik ve hoşgörüyü zedelemektir.Amacı demokratik sistemi işlemez hale getirip demokrasiye duyulan inancı ve demokrasiyi yok etmek olan terör eylem ve stratejilerinin en önemli ayağı propagandadır. Böyle dönemlerde medya kuruluşları farkında olarak ya da olmayarak 'terörün varlık nedenlerinden biri' haline gelmekten kaçınmalıdır.Gazeteciler haber yaparken kamu yararını gözetmeli, teröristlerin haber ve algı yönetimine alet olmamalı; medya kuruluşları da terör örgütlerine nedensellik, meşruiyet, kamusal kimlik ve önem kazandırabilecek şekilde yayınlar yapmamalıdır.Medya kuruluşları terör olaylarını abartılı bir şekilde dramatize ederek terör planının bir parçası haline gelmemelidir, terör olayını dramatize eden sorumsuz ve duyarsız Medya’yı ve medya ahlakından yoksun sözde gazetecileri esefle kınıyor. Bu tür fütursuz yayıncılık anlayışının son bulmasını diliyoruz.”dedi.

Dürüst, tarafsız ve basın ahlakına uygun bir yayıncılık anlayışının yerleşmesi gerektiğini ifade eden Niğde Gazeteciler Cemiyeti(NGC) Başkanı Alparslan Başaran şunları söyledi: “Unutulmamalıdır ki, çağdaş demokrasinin tüm kuralları ve kurumlarıyla işlerlik kazanması, iyi işleyen bir medya yapısıyla mümkündür. Medyanın güçlü olması, gerek ifade özgürlüğünün temini, gerek kamuoyunun istek ve taleplerinin doğru yansıtılması bakımından hayati önemdedir. Bundan dolayı gazetecilik, günümüzün en önemli ve etkili mesleklerinin başında gelmektedir. Ancak, basınımız da görevini icra ederken, basın etik kurallarını daima kendine kılavuz edinmelidir. İlkeli, kamu vicdanına ve toplumsal yaşama saygılı habercilik anlayışından asla uzaklaşmamalıdır”.

 

Editör: TE Bilişim