MHP Merkez İlçe Başkanı Yunus Yıldız yaptığı basın açıklamasında, MHP’nin  Akkaya Çevre kirliliği konusunda yapılacak her şeye tam destek vereceklerini söyledi.

Akkaya Barajı çevre kirliliği Niğde’de gündemi yeniden oluşturdu. Geçtiğimiz günlerde yaptığımız yayınlarla Partilerin tavrını sorgulamıştık. CHP’den İl Genel Meclis Üyesi Rasim Yılmaz Akkaya’ya giderek basın açıklaması yapmıştı.

 Şimdi de MHP Merkez İlçe Başkanı Yunus Yıldız eleştirilerini ve çözüm önerilerini iletti.

Niğde’nin iktidar ayağı neden suskun?  Ak Parti İl Başkanı, Milletvekillerimiz neden suskun? Her konuda açıklaması olan, her yeri ziyaret eden  Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan neden bu konuda konuşmaz? Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Bor MHP ve CHP seçim öncesi konuşuyordunuz...  Bu konu  göreve başladığı günden bu yana Niğde’ye sinerji getiren sayın Valimizin kaldıramayacağı kadar büyük bir yüktür. Olay Valiliğe atılarak çözümlenemez. İktidarın suskunluğunu bırakması hatta herkesten önce onların “Kral Çıplak” demesi  lazım.  BEKLİYORUZ… (Selim Gökel)


MHP Merkez İlçe Başkanı Yunus Yıldız’ın Akkaya Çevre sorunu ile ilgili yaptığı basın açıklaması aşağıda;

Yunus Yıldız açıklamasında ; Akkaya Barajı ile ilgili sıkıntılar şehrimizin uzun zamandır gündeminde olmasına rağmen  12 yıldır işbaşında olan hükümet konuya ciddi bir şekilde müdahale etmemiştir..

Altı yıldır Niğde ve Bor  Belediyesini yöneten kadrolar Niğdeli hemşehrilerimizin yaşadığı Akkaya Barajı ile ilgili çevre felekatine duyarsız kalmışlardır. Oysa yapılması gereken iş çok basit bir iştir.

Arıtma tesislerini tam kapasıte çalıştırmak eğer tesisler yeterli gelmiyorsa daha yeni ve daha kapasitesi yüksek bir arıtma tesisini Niğde’ye kazandırmaktır.


MHP olarak bizler konuya son derece hassasiyetle bakıyor ve Vali beyin girişimlerini takip ediyoruz.


MHP'li Belediye meclis gurubumuz Belediye yönetimine bu konu ile ilgili destek vermeye her zaman hazırdır. Yeterki Niğdeli hemşehrilerimize daha yaşanılabilir bir kent sunma noktasında yetkililer bizlerden destek istesinler..


Önümüzdeki dönemde çeşitli STK' lar ile bu konuda bir çalışma yapacağız ve sonucunu yetkililer ile ve kamuyouyla paylaşacağız”dedi.



 


Editör: TE Bilişim