Niğde Belediyesi’nin bünyesine kazandırmış olduğu ‘’ Akıllı Vezne’’ hizmetinden 5 ayda 36 bin kişi yararlandı.

Akıllı vezne sayesinde vatandaşlara su ve benzeri borçları kolaylıkla ödeme imkanı sağlandı.

Niğde Belediyesi, vatandaşların belediyeyle ilgili pek çok işlemi haftanın 7 günü ve günün 24 saati yapabilecekleri ‘’Akıllı Vezne ‘’ uygulamasını 5 ay önce hayata geçirmişti.  Açılışını Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın yaptığı Akıllı Vezne ‘de 5 ayda 36 bin işlem yapılırken 253 bin 127 TL’de tahsilat oldu. Bu sistem sayesinde vatandaşlar veznede sıra beklemeden, mesai saatleri dışında da gelip kolaylıkla birçok veznesel işlemi yerine getirebiliyor.

Niğde Belediyesi’nin uygulamaya koyduğu Akıllı Vezne sayesinde işlemler daha kolay ve daha çabuk yapılıyor. Akıllı Vezne’yle su, emlak, çevre temizlik, akıllı sayaçlara su yükleme, temizlik vergisi, ilan-reklam, taksitli borçlar gibi ödemelerin kolay ve pratik yapılmasını sağlayan sistemden vatandaş da oldukça memnun.

Belediye binasının girişinde hizmete giren Akıllı Vezne Sistemi, vatandaşların ödemelerini nakit veya kredi kartıyla yapmalarına da olanak sağlıyor. Biri belediye binasında olan Akıllı Vezne’nin diğeri de Özbelde Mevkii’nde hizmet veriyor.

 

 
Editör: TE Bilişim