Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Sakatlar Derneği Niğde Şubesini ziyaret ederek 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutladı.



 
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Sakatlar Derneği Niğde Şubesini ziyaret ederek engelliler ve yakınları ile bir araya geldi. Tüm engellilerle tek tek sohbet ederek onların gününü kutlayan Belediye Başkanı Faruk Akdoğan her zaman engellilerin yanında olduklarını belirterek 3 Aralık Dünya Engelliler gününde değil her zaman engelli vatandaşların yanında olduklarını ve bundan sonra da olacaklarını belirtti.
 
Teşekkür ediyoruz
 
Sakatlar Derneği Niğde Şubesi Başkanı Songül Çalışkan; "3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısı ile ziyaretinizden dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Tüm dünyada kutlanan bir gün. Biz de şube olarak etkinlik yaptık. Bu senemizi çok yoğun geçirdik. Ziyaretimize gelen Sivil Toplum Kuruluşları, Sendikalar, Kurumlar bu sene bizi yoğun bir şekilde ziyaret ettiler. Yalnız bırakmadılar. Bunları görmek ve Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan'ın bizi ziyaret etmesi bizi son derece mutlu etti. Arkadaşlarımız adına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

 
Sakatlar Derneği Niğde Şubesinin belirli bir yeri olması çok önemli
 
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Böyle bir mekanda olmuş olmanız, belli bir yerde olmuş olmanız ve bunun da bu dönemde sağlanmış olması demek ki geçmişte bu konuların ne kadar eksik götürüldüğünün ortaya konulması bakımından önemli. Dernek binasının, yerinin tahsis edilmesinde, başta o zaman ki görev yapan sayın Valimizin, meclis üyelerimizin emekleri bir hayli fazla. Onlara teşekkür etmek lazım. Engellilerin Niğde'de varlığının hissettirilmesi ve bu hissiyatın yükselerek devam ettirilmesinin birincisi bu mekanın ve arkasından da sizin gibi sosyal yönü çok ağır basan birinin dernek başkanlığı yapıyor olması çok önemli. Bu noktada Niğde'de eşi benzeri görülmemiş bir aktivasyon, girişimcilik ortaya koyuyor Sakatlar Derneği Niğde Şube Başkanı Songül Çalışkan. Bu kesimdeki vatandaşlarımızı, hemşerilerimizi en iyi şekilde temsil ettiğinden dolayı Dernek Başkanımız Songül Çalışkana teşekkür ediyorum. Niğde Belediyesi olarak bu güne kadar, derneğimizin hep yanında olduk. Bu günden sonra da hep yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.

 
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'dan engellilere akülü araç müjdesi
 
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Zaman zaman insanlarımız dilekçe yolu ile olsun, telefonla olsun, sözlü olarak olsun bizden yine akülü araç talepleri var. Derneğimize gelen bu talepler ne kadar varsa, akülü tekerlekli sandalye kullanabilir belgesi alabilmiş ama aracı olmayan ne kadar engelli vatandaşımız varsa o listemizi oluşturup bahar aylarında geçtiğimiz yılda yaptığımız gibi kaç tane talep olursa onun biz teminini yapalım. Niğde Belediyesi olarak dağıtımını gerçekleştirelim. Bunlar dışında yine engelli çocuklarımıza bakılacak, ya da derneğimize destek olunacak durumlarda da her zaman yanınızda olduğumuzu da belirtelim. hem derneğimizin hem de Kent Ormanının daha aktif olması açısından hem de engelli vatandaşlarımıza, derneğimize faydası olması bakımından ve hizmet açısından önemlidir diye düşünüyorum. Tüm engelli kardeşlerimizin gününü kutluyorum. engelsiz bir dünya, engelsiz bir hayat, engelsiz bir şehir temennisi ile engelli vatandaşlarımızın gününü kutluyorum" şeklinde konuştu.



Editör: TE Bilişim