Belediye-İş Sendikası-Niğde Belediyesi Toplu İş Sözleşme ve Yılın “Emekçi Dostu” ödül töreni İl Kültür Merkezinde yapıldı. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Yılın Emekçi Dostu Ödülüne layık görüldü.


VİDEO GÖRÜNTÜSÜ SAYFANIN ALTINDA


Belediye-İş Sendikası Başkanı Şaban Özkaymak; "Değerli emekçiler ve emekçi dostları ilkini geçen yıl gerçekleştirdiğimiz Yılın Emekçi Dostu ödülünü Şube yönetimimiz bu yıl bizlere görevde oldukları zaman zarfında hep yakın ilgi gösteren bir dediğimizi iki etmeyen, hep işçiden emekçiden yana tavır alan belediye başkanlarımıza verilmesini uygun gördü. Ben bu Toplu İş Sözleşmemizin İşçi arkadaşlarımıza, Belediyemize ve Niğde'mize hayırlı olmasını temenni ederken, Yerel Seçimlerin Ülkemize ve Niğde'mize güzel hizmetler için vesile olmasını diliyorum" dedi.


Özkaymak konuşmasının devamında; "Değerli arkadaşlar bizler sendikacıyız ve emeğin,işçinin savunucusuyuz..bizler politikacı değiliz,siyasetçide değiliz..onları değerli büyüklerimiz yapıyorlar..bizim tek hedefimiz çocuklarımızı namerde muhtaç etmemek..! ama doğruları da savunacağız eğer bunu yapmazsak o zaman niye varız burada.. sadece maaşlarımıza zam için mi Sözleşme imzalayacağız..HAYIR..biz böyle bir sendikacılığa karşıyız..biz işçinin onurunu da savunacağız,emeğini de savunacağız..çocugunu da savunacağız..ülkemizi de savunacağız..haksızlık karşısında susmayacağız..biliyorum bunları söylemek kolay..icraata geçirmek zor ama biz zora talibiz..özel sektörde çalışan ve sendikacılık yapan arkadaşlarımız var burada..ne zor şartlar altındalar..temsilciliğini yaptığınız işçinin hakkını savunursunuz işçi arkadaşınız size politika yapıyor der.. işvereni eleştirirsin muhalefet yapıyor derler.. iyi yapanı ödüllendirirsin yandaş derler..ne derlerse desinler biz doğru bildiğimizi yapacağız..biraz öncede söyledim biz siyasetçi değiliz.. öyle olsaydı bir siyasi partiye gider siyaset yapardık..Seçim sathı mailine girdik..her taraf dedikodu,birbirini gammazlama ile dolu..aynı işi yapan işçi bile birbirini tehdit ediyor veya şikayet ediyor..işimize bakacağız arkadaşlar..bizim ekmek kapımız burası.. birbirimiz ile uğraşmayacağız.."dedi. 

5 Yılda güzel işler başardık

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “5 yıldır beraber çalışıyoruz. Niğde'mize emeğiniz büyük. Genel olarak baktığımızda arkadaşlarımız iyi niyetli olarak çalıştılar. İyi niyetli olarak çalışırken de hak ettiklerinin hakkını vererek yani alın terlerini aldıkları maaşın karşılığında ödeyerek çalışma gayreti içerisinde oldular. Güzel işler başardık 5 yıl içerisinde. Bunların tamamı sizin sayenizde oldu. İşçi ve memur arkadaşlarımızın sayesinde oldu. Bir başka taraftan da Belediye Başkan yardımcılarımız ve Belediye Meclis üyelerimizin sayesinde bu hizmetleri gerçekleştirdik. Belli bir noktaya ilimizi taşıdık. Önümüzdeki dönem de daha farklı icraatlarla, hizmetlerle; amacımız sizlerle yeniden beraber olmak. Bir olmak" dedi.

Beraber çalışıyoruz, beraber hizmet ediyoruz

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "2009 seçimlerinden önce belirttiğim gibi hiç bir arkadaşımızı düşüncesinden, tavrından ya da siyasi görüşünden dolayı işinden etmeyeceğimizi söyledik ve bu sözümüzün arkasında da 5 yıl boyunca durduk. Hiç bir arkadaşımızı işinden olması, ekmeğinden olması noktasında bir icraatımız olmadı. Tüm belediyeler, Belediye Başkanı arkadaşımız kendi belediye çalışanlarını farklı kurumlara aktarımını sağlarken, biz Niğde Belediyesi olarak hiç bir arkadaşımızı hiç bir kuruma göndermedik. Beraber çalışıyoruz, beraber hizmet ediyoruz. Bu da işçilerimize verdiğimiz değerin göstergesi" şeklinde konuştu.

5 yıl içerisinde işçi maaşlarında yüzde yüzün üzerinde bir oranda iyileştirme yaptık

Belediyeler 24 saat esasına göre hizmet ederler diyen Belediye Başkanı Akdoğan; "Bu bakımdan 2009 yılında işçimizin maaşlarınızı iyileştireceğiz dedik ve 5 yıl içerisinde yüzde yüzün üzerinde bir oranda iyileştirme yaptık. Bu iyileştirmenin Türkiye'de hiç bir belediyede olduğunu zannetmiyorum ben. Hiç bir işçi arkadaşımızı namerde muhtaç olmadan, gözü arkada kalmadan, bu gün eve ne götüreceğim düşüncesine sahip olmadı. Bir çaba içerisinde olduk. İşçilerin ücretlerinin iyileştirme adına çaba içerisinde olduk. Maaşları günü gününe ödedik. Bu da personelimize verdiğimiz değerin, önemin bir göstergesi olarak  söyleyebilirim" dedi.

Başkan Akdoğan; "Hem üniversiteye giden öğrencilerimizle ilgili aylık 150 TL, 1 Mayıs'ta bir defaya mahsusluk 200 TL gibi sözleşmemizin içerisine koyduğumuz maddelerle size bir hediye vermeyi planladık. Bu gün için en düşük yevmiye 78 TL, yeni yevmiyemiz 87.46 TL. Yine mevcut en yüksek yevmiyemiz 89 TL, yeni yevmiyemiz 102.38 TL olacak. Yeni en düşük maaş bin 930 TL, yeni en düşük maaş 2 bin 131 TL. Mevcut en yüksek maaş 2 bin 163 TL, en yüksek maaş 2 bin 443 TL. Ortalama yevmiye 95 TL, ortalama yeni maaş 2 bin 280 TL. Bu yıl ki işçi kardeşlerimizin maşındaki iyileştirme oranı yüzde 12'ye tekabül etmektedir. Hepimize hayırlı olsun. Belediye çalışanlarına hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Yılın Emekçi Dostu Ödülü

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın konuşmasının ardından Belediye-İş Sendikası Niğde Şubesi ile Toplu İş Sözleşmesi imzalandıktan sonra ödül törenine geçildi. Belediye-İş Sendikası Niğde Şubesi tarafından Altunhisar Belediye Başkanı Erdal Sarı'ya verilen ödülün ardından duygularını dile getiren Başkan Sarı, Niğde Beleiye Başkanı Faruk Akdoğan'a teşekkür ederek, Altunhisar Belediyesi personel için ve ilçe için olarak yaptığı çalışmalara değindi.

Yılın Emekçi Dostu Ödülüne layık görülen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise sahneye alkışlar ve sloganlar eşliğinde çıktı. İşçiler ve sendika adına Türk-İş İl Başkanı Ali İhsan Daş tarafından Başkan Akdoğan'a ödülü verildi.

Toplu İş Sözleşmesi imza ve Yılın Emekçi Ödülü töreninin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.





Editör: TE Bilişim