Ahiler Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu olarak, Roma'da İtalya Hükümeti Turizm Yetkilileri, İtalya Tarım Bakanlığı Yetkilisi, Venedik'te Kırsal Kalkınmayı Destekleyen Sivil Toplum Örgütü olan Vegal-Venezia Orientale Yetkilileri ve Polonya-Roma Kültür Yolu ile Roma-Türkiye arasındaki Saint Paule Route projesini yürüten WIGMAN Derneği Yetkilileri ile Türkiye ve Kapadokya Bölgesinin Kırsal Kalkınması ve İnanç Turizmi Açısından Dünyaya Tanıtımının Geliştirilmesi konusunda toplantı yaptıklarını belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan İtalya temaslarını değerlendirdi. 

 Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "İtalya'ya bir yolculuğumuz oldu. Resmi nitelikli bir yolculuktu. Ahiler Kalkınma Ajansı ile beraber Niğde Belediye Başkanı, İl Meclis Başkanımız, diğer yandan Aksaray, Kırşehir ve Kırıkkale Belediye Başkanlarımızla beraber gerçekleştirdik bu seyahati. Seyahatimiz İtalya daha sonra Roma, Floransa ve daha sonra da Venedik olarak gerçekleşti. Ahiler Kalkınma ajansından beş tane Genel Sekreterimiz başta olmak üzere 4 de yardımcı personel ile beraber seyahatimizi 12 kişi olarak gerçekleştirdik. İllerimizin valileri de gelecekti ama Bakanlığın düzenlemiş olduğu bir toplantıdan dolayı valilerimiz bu seyahate katılamadılar. Oradaki projenin kapsamı özellikle Kapadokya bölgesinin ve Ahiler Kalkınma Ajansının bünyesinde bulunan beş tane ilimizin oradaki İtalyan ajanslarına, turizm firmalarına, seyahat acentelerine tanıtmak amacımız gayemiz buydu. Bu kapsamda hem çevre Bakanlığı ile ilgili, basın mensuplarıyla ve yerel yöneticilerle üç ayrı toplantı gerçekleştirildi. Arkadaşlar güzel hazırlanmış, Kapadokya Bölgesinin, Niğde'nin Gümüşler Manastırından Hüdavend Hatun Türbesine Kadar, diğer illerimizin tarihi ve turistik yerlerini tanıtma imkanı bulduk. Niğde'miz açısından ve Bölgemiz açısından faydalı bir seyahatti. Niğde'nin turizmine, gelişimine biz tanıtımımızda sanayiden tarıma kadar, turizme kadar üç ayrı alanda şehrimizi tanıtma imkanı bulduk. Toplam dört günlük bir seyahatti. Faydalı bir seyahat olduğunu ve bu seyahatten faydalandığımı da söyleyebilirim" dedi.


Belediye Başkanı Akdoğan; "Bu seyahatlerde ilimizi, şehrimizi tanıtmanın yanı sıra gittiğimiz ülkelerin kültürünü de tanıma imkanı elde etmiş oluyoruz. İtalyan kültürünü, oradaki insanların yaşam biçimini, gelir düzeyinden gelişmişlik düzeyine kadar, turizmine kadar her alanda orayı da inceleme imkanı bulduğunuzu söyleyebilirim" şeklinde konuştu.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Türkiye son 10 yılda ciddi manada mesafe kat ettiğini söyleyebilirim. İtalya ile neredeyse birbirine denk hale gelmiş. İtalya Avrupa Birliğinin kurucu ülkelerinden bir tanesi. Endüstrinin geliştiği bir ülke. Oradaki alım gücü ile buradaki alım gücü birbiriyle denk. Ne demek istiyoruz; orada bir ekmek bir Euro Türkiye'de de ekmek bir Türk Lirası. Bizim ülkemizde asgari ücret dokuz yüz TL, İtalya'da da yaklaşık 900 Euro. Alım gücümüz neredeyse aynı İtalya ile diyebiliriz denk sayılır. Bize ziyaretimiz esnasında Büyük Elçimizin yardımcısı da eşlik etti. İnşallah Türkiye'miz Almanya'nın, Fransa'nın seviyesine gelir amacımız hedefimiz o. Türkiye'nin son on yılda eskiye göre daha iyi yönetildiğini gözlemledim. Elbette ki eksikliklerimiz vardır. Ama İtalya'da oturmuş bir kültür var. Türkiye olarak biz de iyi yolda olduğumuzu söyleyebiliriz. Yapacakta çok işimiz var bunu da belirteyim" dedi.


Editör: TE Bilişim