Başkan Akdoğan engellilerin de her insan gibi toplumun bir parçası olduğunu vurguladı. “Hepimiz yarın özürlü olmaya adayız” diyen Akdoğan şehircilik adına onlara daha iyi imkanlar sağlayacaklarını belirtti.  
Her zaman engelli vatandaşların yanlarında olduklarını kaydeden Başkan Akdoğan; “Bu anlamda Niğde’nin geride olduğu noktaları ortadan kaldırarak ileriye doğru taşımak gerektiğini düşünüyoruz. Engellilerimizde toplumun bir parçası, bizler de yarın özürlü olmaya adayız, onun için bu noktada mesafe kaydedip özürlülerimize daha iyi imkanlar sunacağız.” 
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan “Belediye olarak engellilerimize yönelik düzenlenen gezi programlarına ve sportif faaliyetlerine katkımız oldu. Engellilerimize yönelik programlarımız devam edecektir. Engelsiz insanımızın yararlandığı her faaliyetten engelli insanımızın da yararlanması gerektiğini düşünüyoruz. Bu noktada Türkiye’nin 6-7 yıl içerinde önemli mesafeler kat ettiğini söyleyebiliriz. Engellilerimizin sıkıntılarına çözüm noktasında gücümüzün yettiğince caba harcayacağız ” şeklinde konuştu. 
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Belediye olarak üzerimize ne düşüyorsa onu yapacağız. Bu konudan kimsenin şüphesi olmasın. Her zaman engellilerimizin yanında olduğumuzun bilinmesini istiyorum. Engellilerimiz için çalışmalarımız devam ediyor. Örneğin özel halk otobüslerine engellilerimizin de binebileceği şekilde özelliklere sahip araç getirilmesini istedik. Artık engellilerimizde dolmuşlarda rahatlıkla yolculuk yapabilecekler. Diğer yandan Belediye içerisine asansör yapılması gerekli bir konu idi. Ve asansörün yapılmasını sağladık. Dolayısıyla görevimizi ne kadar çok yerine getirirsek, halkımızı o kadar çok mutlu etmiş oluruz. Engellilerimiz için yapmamız gereken ne varsa bunları yapacağız” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim