Niğde Belediyesi teknolojinin her imkanından yararlanarak belediye hizmetlerine vatandaşın daha çabuk ve kolay ulaşmasını sağlıyor. Niğde Belediyesi Kent Otomasyon Sistemi ( NİĞKOS)' nin kurduğu e-belediye, e-harita, t-belediye, mobil tahsilat uygulamaları, akıllı masa ve dijital arşiv uygulamaları vatandaşın işlemlerini kolaylaştırıyor.

Niğde Belediyesi teknolojiyi kullanarak hizmette kolaylık sağlarken vatandaşa bu hizmeti kesintisiz olarak en iyi şekilde ulaştırıyor. Niğde Belediyesi sosyal belediyeciliğin yanı sıra hergün sunduğu farklı hizmetlerle, teknolojinin imkanlarından yararlanmasıyla da ''akıllı kent'' olma yolunda hızla ilerliyor.

E-BELEDİYE ve T-BELEDİYE UYGULAMALARI
Vatandaş belediyeye gelmeden, veznede sıra beklemeden www.nigde.bel.tr adresine girerek emlak,su ve  ÇTV borçlarını sorgulayabilir ve istek-şikayette de bulunabiliyor. İnternet üzerinden belediye hizmetlerine ulaşabilen vatandaşlar aynı işlemleri telefon aracılığıyla da yapabiliyor. 444 51 01 numaralı telefonu arayan vatandaşlar telefondan vergi borcunu öğrenebiliyor, taleplerini de bu numara sayesinde iletebiliyor.

E-HARİTA UYGULAMASI
NİĞKOS sayesinde vatandaşlar ihtiyaç duydukları idari/mülki adres bilgilerine, imar planlarına ve önemli yer bilgilerine belediye internet sitesinden kolaylıkla ulaşabiliyor.

MOBİL TAHSİLAT UYGULAMASI
bu uygulama ile NİĞKOS merkezi sistemi ile iletişim GPRS üzerinden sağlanarak sahada emlak, çevre,bina vergisi ve tahsilat işlemleri on-line olarak yapabiliyor.

AKILLI MASA UYGULAMASI
Çağdaş belediyecilik anlayışının gereği olarak kurulan Akıllı Masa birimi belediye hizmetlerini tek noktada toplayarak vatandaşın istek, şikayet ve taleplerine en iyi ve en hızlı şekilde hizmet veriyor.

ELEKTRONİK BELGE YÖNETİM SİSTEMİ (EBYS) DİJİTAL ARŞİV UYGULAMALARI
EBYS kanunu kapsamında belediye birimlerinde bulunan dosyalar taranarak dijital hale getiriliyor. Bu sayede hem belediye personeli hem de vatandaşlar ihtiyaç duyduğu bilgiye tek tık'la ulaşabiliyor.

Niğde Belediyesi teknolojinin imkanlarını verdiği hizmetlerde uygulayarak vatandaşın zaman kaybını önlüyor, kaliteli hizmet anlayışını geliştiriyor ve iletişimi güçlendirerek katılımcı ve şeffaf belediyeciliği ön plana çıkarıyor.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan '' Teknolojinin son imkanlarından vatandaşımızı faydalandırmak belediye olarak görevimiz. Akıllı Belediyeciliğin tüm imkanlarını kullanarak vatandaşımızın hizmete daha kolay ulaşmasını sağlıyoruz’’ dedi.



 
Editör: TE Bilişim