Geçtiğimiz 2012 yılını değerlendiren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, “yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır” dedi.

Niğde belediyesi olarak, hedeflenen Niğde’nin layık olduğu yere gelmesi için 4 yıldır seferber olduklarını ifade eden başkan Akdoğan, 20 yıllık geçmişe baktığımızda ilimizin önüne bir yol haritası çizilmemiş. Geçmiş dönem belediyeler işlerini tam anlamıyla yapamamış problemler halının altına süpürülmüş ve haliyle önümüze bir sorunlar yumağı bırakmış. Biz ise göreve geldiğimiz günden itibaren bu yumağı çözmeye çabalıyoruz ve büyük ölçüde çözüldü diye birim. Gerek alt yapı gerek kaldırım gerekse asfaltlama konusunda kentimizde sorunlar aşıldı.

2012 yılı içerinde 100 bin ton asfalt dökülerek Niğde’de asfaltlanmadık yol kalmadı sayılır bu anlamda da Niğde için 2012 asfalt yılı oldu” dedi.

2013 yılı projeleri ile konuşmasına devam eden Akdoğan, henüz girmiş olduğumuz 2013 yılı herkesinde bildiği gibi seçim arifesi yılıdır. Seçim yılı olsun veya olmasın Niğde’ye hizmet etmek gereklidir. Yine maliyeti 15 milyon tl tutarında DSİ bölge müdürlüğü ile yürütülen projelerden çalışmalardan biride Kızılca karasu deresinin ıslah çalışması sürdürülmektedir. Bu proje ile Niğde’nin önemli sorunlarından bir tanesidir. Bu projenin hayata geçirilmesi ile birlikte kentin vizyonunu önemli ölçüde değiştirecektir.

Bir başka projemiz ise 2013 yılı içerisinde tamamen hayata geçecek olan 5 Şubat stadyumunu, olduğu yerden kaldırarak Hıdırlık mevkiine son teknolojilerle donatılmış İçanadolu bölgesinde adından söz ettirecek bir stadyum yapılacaktır. Mevcut stadın yerine ise içerisinde kültür merkezini de barındıracak olan bir fuar alanı yapılması için çalışmalarımız başlayacaktır.

Kale mahallesi tarihe karışacak

En önemli projelerimizden bir tanesi ise Kale Mahallesi’nin taşınarak yeşil alan olarak yapılanmasıdır diyen Akdoğan, burada ikamet eden vatandaşlarımıza, kentsel dönüşüm projesi kapsamında Niğde belediyesine düşen konutlardan verilerek ilimizde tarihi öneme sahip Kale çevresinde bulunan metruk binaların temizlenerek yeşil alan haline getirmek ve turizme kazandırmayı hedefledik.

Hedefimiz İkinci Lig

Konuşmalarında Niğde belediye sporun durumunu da değerlendiren Faruk Akdoğan; “bu futbol takımı belediyenin değil bu takım Niğde’nindir ama baktığımızda Niğde Belediye Spor’a belediyemiz dışında kimse sahip çıkmıyor.

2012-2013 yılı sezonunda hedefimiz 3. Lig diye çıktığımız yolda büyük ölçüde yol kaydettik. Ve görülmektedir ki bunu başarı yolundayız. Şuan sıralamada liderle aramızda bir puan fark var. Tabi bundan tatmin olmadık ve teknik heyetle yaptığımız değerlendirmede 6 futbolcumuzu gönderdik ve 5 yeni futbolcuyla transferlerimizi gerçekleştirdik.

Sonuç olarak bu takım benim şahsıma ait bir takım değil. Niğde’nin takımıdır. Bizim amacımız önce 3. Lig ardında 2 lige çıkmaktır" diye konuştu.


Editör: TE Bilişim