İl Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliğe, Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar ve çok sayıda davetli ile vatandaş katılım gösterdi.

Program, Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyet Başkanı Şerife Türkeş’in açılış konuşması ve  Niğde Valisi Yılmaz Şimşek’in yaptığı konuşmaların ardından, “Atatürk’ün Milli Güvenliğe Bakışı ve Bugün” konulu panel ile Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Türk Sanat Musikisi Korosu tarafından Atatürk’ün sevdiği şarkıların seslendirilmesiyle devam etti.

Niğde’nin EN’leri Ödül Töreninde, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan, ‘Patates’ alanındaki akademik çalışmalarından dolayı Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti tarafından ‘Niğde’nin EN’leri Ödülü’ ile ödüllendirildi. Prof. Dr. Mehmet Emin Çalışkan adına ödülü, Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Özden aldı. Doç. Dr. Mustafa Özden’e ödülü,  Rektörümüz Prof. Dr. Muhsin Kar verdi.

Törende, üniversitemiz Prof. Dr. T. Nejat Veziroğlu Temiz Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bora Timurkutluk, Temiz Enerji Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde yürütülen, ‘Hidrojen Yakıt Pilleri’ alanındaki akademik çalışmalarından dolayı Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti tarafından ‘Niğde’nin EN’leri Ödülü’ne layık görüldü. Doç. Dr. Bora Timurkutluk ödülünü,  Rektör Prof. Dr. Muhsin Kar’ın elinden aldı.

Ayrıca, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin gelişmesine yaptığı katkılardan dolayı, üniversite Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şener de ‘Niğde’nin EN’leri Ödülü’ ile onurlandırıldı. Prof. Dr. Mehmet Şener’e ödülünü Niğde Belediye Başkanı Rifat Özkan takdim etti.

Program, protokol üyelerinin Niğde’nin EN’lerine plaket vermesi ile son buldu.
 

 
Editör: TE Bilişim