Kurtuluş Savaşında önemli bir zafer kazanan ülkemizin başarısında hiç kuşkusuz Niğde halkının katkısı da büyüktür.

 

Pozantı’dan öteye yol vermeyen Niğde halkı, o dönemde cephede büyük mücadeleler verdi ve ülkemizin düşman işgalinden kurtulmasında pay sahibi oldu. Gazi Mustafa Kemal, Milli Mücadelede cephede yer alan Niğde halkıyla buluşmak için 5 Şubat günü ilimizi şereflendirdiler.

 

Niğde halkı ulu önder Atatürk’ü; "Niğde sorunlarını devlet ile güç birliği içerisinde başaran bir ildir" ifadesi taşıyan anlamlı bir mesajla karşıladılar.

 

Ak Parti Niğde il teşkilatı, bu anlamlı günü bugünde yaşattı ve 5 Şubat Atatürk’ün Niğde’ye gelişini aynı pankartı taşıyarak , aynı heyecanı yaşatarak geniş bir katılımla  kutladı.

 

Ak Parti İl teşkilatı adına bir açıklama yapan Emrah Özdemir şunları ifade etti; ‘’ 5 Şubat Niğdemiz için bir onur günüdür. Kurtuluş Savaşında ülkemize büyük bir zafer kazandıran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Niğdeye gelmesi, ilimizi şereflendirmesi unutulmaz bir gün olarak tarihe geçti ve bizler bugün 1934 gününü aynı his ve heyecanla yaşıyoruz. Atatürk’ü o gün anlamlı bir pankart açarak karşılayan Niğde halkının heyecanını bugüne taşımak istedik ve böyle bir pankartla, geniş katılım göstererek yaşadık. Ulu önder Atatürk’ün hedefi ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktı. Ak Parti hükümetleri bugüne kadar  çok büyük reformlar yaptı ve dünyanın en büyük ekonomisine sahip 10 ülke arasına girebilmek için 2023 hedefini koydu. Atatürk’ü anlamak demek sadece söylemde kalan ifadeler değil, ülkenin daha gelişmiş, müreffeh bir konuma yükseltilmesiyle olur ve biz Ak Parti olarak bunu en iyi şekilde yapmaya devam ediyoruz. Niğdemizi de daha iyi konumlara yükseltebilmek için gece gündüz durmadan çalışıyor, bu uğurda önemli girişimlerde bulunuyoruz’’ dedi.

 





Editör: TE Bilişim