AK Parti 24. Dönem Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, önceki gün Niğde Üniversitesi’ndeydi. Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür’ün de eşlik ettiği ziyarette, Mühendislik Fakültesinde yapılan çalışmalara dair öğretim üyelerinden bilgi alan ve çalışmaların yürütüldüğü laboratuarları da gezen Kavaklıoğlu ve Selvi, Üniversitede yürütülen çalışmalardan memnuniyet duyduklarını ve kendilerinin ilgi alanına giren her konuda ellerinden gelen desteği vereceklerini belirttiler.
Kavaklıoğlu, Bakan Yılmaz’la görüştü
Ziyaret vesilesiyle kendilerine iletilen sorun ve taleplerle de ilgilenen Vekiller, bazı girişimlerde de bulunarak Niğde Üniversitesinin merkezi idaredeki projelerinin de takibini yaptılar. Bunlardan birinde Alpaslan Kavaklıoğlu bazı üst düzey görüşmeler gerçekleştirdi. İlgili öğretim üyeleri ve laboratuarları gezdikleri Mühendislik Fakültesi bünyesinde yürütülen “Güneş pilleri için araştırma laboratuarı kurulması” çalışmalarını takdir eden ve destek veren Alpaslan Kavaklıoğlu, konuyla ilgili olarak Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve bazı üst düzey bürokratlarla görüşmeler gerçekleştirdi. 
Üniversitenin Niğde ölçeğinde büyümesinin önemine işaret eden Kavaklıoğlu, Niğde Üniversitesini daha üst sıralara yükseltmek gayretinde her zaman Üniversite yönetiminin yanında olacaklarını vurguladı.
Selvi: “Üniversitemiz Niğde için bir şans”
Ömer Selvi ise Niğde Üniversitesi’nin ülkenin pek çok konuda önde gelen eğitim kurumlarından olduğunu ve kendilerinin de Üniversitenin çıtasını yükseltmek ve Niğde’ye daha verimli olmasını sağlamak için ellerinden gelen çabayı sarf edeceklerini belirtti. “Niğde Üniversitesi ilimiz için bir şans” diyen Selvi, “Üniversite bize daha fazla faydalı olabilir diye düşünürken aynı zamanda biz Üniversiteye nasıl daha fazla faydalı olabiliriz diye düşünerek adımlar atacağız” diye konuştu.
Selvi ayrıca, yapılacak yatırım ve teşviklerde Niğde Üniversitenin gelişimini de göz önünde tutacaklarını ve Üniversite’nin kalitesinin yükseltilmesinin yanında Niğde için daha verimli ve etkili olmasını önemsediklerini ifade etti.
 
Editör: TE Bilişim