Ak Parti Niğde İl Balkanı Mahmut Peşin, Niğdeli iş adamlarımız,esnafımız, hayırseverlerimiz bağışlarıyla temin ettiğimiz gıda kolisi ve temizlik malzemelerini  #Covid19 tedbirleri kapsamında işyerleri kapatılan Kahvehane ve Çayocağı Esnafımıza ulaştırmak üzere Oda Baş. Sayın Kadir Yamaner’e teslim ettiklerini belirtti.

''Zor günde birlik ve beraberliğimizin sergilenmesinde maddi destek veren işverenlerimize ve esnaflarımıza çok teşekkür ediyorum. Rabbim kazançlarını bereketli etsin.'' diyen İl Başkanı Mahmut Peşin; ''Çin Halk Cumhuriyeti'nin Wuhan kentinde görülerek hızla dünyaya yayılan Covid-19 ve diğer solunum virüslerinin neden olduğu solunum yolu hastalıklarından koruma ve kontrol önlemlerinin alınması amacıyla, Bilim Kurulunun önerileri doğrultusunda toplu bulunulan kamu kurumları ve özel işyerleri ikinci bir emre kadar kapatılmıştır.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN ve ilgili bakanlarımız salgını en başından beri takip etmeleri ve ön görüleri doğrultusunda ülkemizin bu süreci en az hasarla atlatmasının mücadelesini vermektedirler.

Türkiye Cumhuriyeti Devletini yönetenlerin sağlık altyapımızı güçlendirmesi, gerekli ilaç ve tıbbi malzeme ihtiyacımızı önceden temin etmeleri, hatta dünyanın birçok ülkelisine tıbbi malzeme yardımı yapmaları ülkemizin virüsle nasıl donanımlı mücadele ettiğinin somut göstergesidir.

Kazançlarını günlük temin eden siz Değerli Çay Ocağı ve Kahvehane işletmecileri salgın hastalıkla mücadele edilen dönemde işyerlerinizin kapalı olması nedeniyle çalışanlarınızla birlikte zor bir dönem geçiriyor olduğunuzu biliyoruz.

Aslında dünyanın her tarafında insanlar kamu görevi dışında hangi işle meşgul iseler bu salgının ekonomik etkisini az ya da çok hissetmektedirler. Devletimiz sağlık, sosyal güvenlik ve mali konularda aldığı tedbirler ile halkımızın yanında olmaya çalışmaktadır.

Milli Dayanışma sloganı ile başlatılan yardım kampanyası da Devlet-Millet bütünleşmesinin böyle zor günlerde dayanışmanın somut hale getirmenin bir sonucudur. Halktan alınan maddi desteğin yine halka dönerek, toplumun her kesimine maddi destek olmak, yardımlaşmanın manevi huzurunu tatmak millet olmanın temel göstergelerindendir.

Dünya ekonomilerini temelden sarsan, insanların çalışma sistemini değiştiren, sosyal mesafe, sosyal izolasyon, kavramlarının hayatımıza girdiği bir dönemde, günlük hayatımızı kısıtlayan tedbirler ile karşılaştık.

Zorunlu ihtiyaçlarımız dışında evde kalarak, doktorlarımızın önerileri çerçevesinde bu günleri sabırla atlatmaya ve sevdiklerimizle bile aramıza mesafe koymaya başladık. Bu millet nice zorlukların üstesinden geldi. Bu günleri de dayanışma, yardımlaşma ve sabırla atlatacak güç ve kararlılıktadır.

Siz günlük çalışan ve günlük kazanan esnafımızın dertleri ile dertlenmek durumundayız. Sizlerin çay ocaklarının ve kahvehanelerinin açılması müşterileri ile buluşması en büyük temennimiz. Tavşankanı çaylarınızı servis edeceğiniz, tatlı sohbetlerin olacağı, kahkahalar ile yankılanacak ekmek teknelerinize en kısa sürede kavuşmanız için Allah’a duacıyız.

Ak Parti Niğde Teşkilatı olarak Niğdeli İş İnsanlarımızı devreye sokarak, birlikte sizler için ne yapabiliriz arayışı sonucunda gıda paketlerimizle sizlerle birlikte olduğumuzu, imkânlar ölçüsünde sizlere destek olmaya çalışacağımızı beyan etmek isteriz. Semaverlerinizin suyunun kaynadığı, masalarınızın, sandalye ve iskemlelerinizin insanlarla dolduğu, canlanan işyerlerinizde buluşmak ümidiyle, sizleri hürmetle selamlıyorum'' dedi.

Editör: TE Bilişim