Ajans Press ve PRNet, müşterilerinin itibarının korunması için, bu konuda dünyanın en önde gelen online itibar koruma firması, Amerikan RubbitLLC şirketi ile anlaşmaya vardı. Artık müşterilerimiz hakkında internette ve sosyal medyada çıkan asılsız haberlere, hakaret içeren yazılara, sahte profillere ve her türlü itibar zedeleyici içeriğe anında müdahale mümkün.



Dünyada Bir İlk

Ajans Press ve PRNet Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Özkan, yaptığı açıklamada, internette olumsuz içerikleri kaldırmalarının artık mümkün olduğunu ve firmaların itibar kayıplarının çok hızlı bir şekilde önüne geçileceğini söyledi. Türkiye’nin önde gelen iki Medya Takip kuruluşu olarak dünyada bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Özkan, amaçlarının bu sistemi ilerleyen yıllarda dünya çapında uygulamak olduğunu belirtti.

Artık Şahısları ve Şirketleri karalamak kolay olmayacak

PRNet Genel Müdürü Hüseyin Laçin, internet medyası üzerinde, isteyen herkes tarafından uygunsuz paylaşımlar ve haberler yayınlayabiliyor. Ancak artık şahısların ve şirketlerin karalanmasının kolay olmayacağını ifade etti. RUBBIT ile yapmış olduğumuz işbirliği sayesinde, zarara uğratıcı istenmeyen içerik ve görüntülerin kaldırılmasının hukuki yollardan, son derece kısa bir süre içerisinde gerçekleşeceğini belirtti.

Rubbit Türkiye Bilişim Hukuku Departmanı Yöneticisi Avukat Meltem Banko, yaptığı açıklamada Türkiye’de Ajans Press ve PR Net gibi köklü ve kurumsal şirketlerle anlaşma yapmalarından dolayı çok mutlu olduklarını ve bu iş birlikteliğinin kontrolsüz internet yapısının şirketleri ve şahısları mağdur etmesinin önüne geçeceğini belirtti.

RUBBIT Kimdir:

RUBBIT LLC şirketi Amerika Birleşik Devletleri’nde kurulmuş bir Hukuk Networküdür. Amerika’da Las Vegas merkezli çalışan şirket bünyesinde bu konuda uzman birçok hukukçuyu ve teknik personeli barındırdığı gibi, 40’ı aşkın eyalette de anlaşmalı olduğu, İnternet Hukuku konusunda uzman hukuk ofisi ile çalışmaktadır. Online itibar koruma konusunda dünyanın en önde gelen şirketi olan RUBBIT LLC, bugün Amerika Forbes ilk 500 şirketinden birçoğu ile yıllık anlaşma ile çalışmakta ve portföyünde 10.000’i aşkın şirket ve şahıs bulunmaktadır.

 

Editör: TE Bilişim