Bor'lu  Hak Aşığı Şeyh Ahmed Kuddusi Hazretleri Vakfı'nın temeli dualarla atıldı.


Bor Çukur Mahallede yapımına başlanacak olan Vakfın temel atma törenine Ahmed Kuddusi Hazretlerinin torunu Ali Eren , Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu , Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan , İl Genel Meclisi Başkanı Erdal Koçyiğit , Bor Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu , Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat , İl Genel Meclis Üyesi Tevfik Avanoğlu ,Ak Parti Bor İlçe Başkanı Yavuz Ergun , MHP Bor İlçe Başkanı Şefik Çalgın, Bor Belediyesi Meclis Üyesi Oğuz Ergun ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bor'u Medine'nin bir mahallesi olarak gören  Ahmed Kuddusi Hazretleri , '' Tesmiye kıldı Erenler Bor iken Nur adını , etti çok zira Huda Uşakkını Ubbadanı'' diyerek Bor'un bir anlamda da manevi yeri ve değerini belirtmiştir.

Bor'un manevi koruyucusu olarak bilinen ve Bor Şehri Nur Şehri sözleriyle Bor'un manevi anlamda ne kadar büyük bir hassasiyeti olduğunu dile getiren Şeyh Ahmed Kuddusi Hazretleri , bir gün Konya’ya giderek, Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin kabrini ziyaret etmek ister. Türbenin önüne vardığı zaman, türbedar, kapıları kilitlemiş gitmek üzeredir. Hz. Kuddusi, türbedara, türbeyi açması için ne kadar rica ettiyse de, türbedar: “Akşam oldu, açma izni yoktur.” Diyerek, onun ricasını kesin bir şekilde reddeder. Bunun üzerine Hz. Kuddusi, güzel bir methiye okumaya başlar ve son dörtlüğü söylediği anda türbenin kapıları kendiliğinden açılır. Hz. Kuddusi türbedarın şaşkın bakışlarından habersizce ziyaretini yaparak oradan ayrılır. Ertesi gün bu hadiseyi duyan Mevlevi şeyhleri ile bir kısım ulema: “Bu, mutlaka Bor’lu Kuddusi’dir derler.

Vakıf temeline kurban kesilmesinin ardından protokol üyelerinin katılımıyla butona basılarak temele ilk harç verilmiş oldu.














Editör: TE Bilişim