Mekke’nin Fethi’nin 1384. Yıl dönümü nedeni ile Anadolu Gençlik Derneği Bor ve Niğde şubesi çeşitli etkinlik yaptı.

Bor İlçesinde Toki Mahallesi Özay Düğün Salonunda Niğde’de ise Kültür Merkezinde yapılan etkinliklerle Mekke’nin Fethi kutlandı.

Mekke’nin Fethinin 1384. Yıldönümünde Anadolu Gençlik Derneği  (AGD), 81 ilde 600’ü aşkın noktada programlar organize etti. İstanbul, Ankara, Adana, Konya, Niğde, Aksaray, Gaziantep, Manisa, Elazığ, Sakarya, Şanlıurfa, Trabzon ve Bursa olmak üzere birçok il ve ilçede düzenlenen programlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Anadolu Gençlik Derneği Bor İlçe  Temsilciliği tarafından da, 31 Aralık’ta Mekke’nin Fethi programı düzenlendi.Yoğun bir katılımın olduğu programa Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu da iştirak etti. Kur’an-ı Kerim Tilaveti, İlahi, ezgiler ve sinevizyon gösterimi,ödül töreni gibi çeşitli etkinliklerin yer aldığı gecede, İlahiyatçı Mustafa UZUN, Mekke’nin Fethi ile ilgili bir konferans verdi.

         Programda konuşan İlahiyatçı Mustafa UZUN, “Bugün 31 Aralık 2014.  Aynı zamanda Hicri takvimle 9 Rebilüllevvel 1436. Miladi takvime göre 1 Ocak 630 tarihinde fethedilen Mekke’nin yeni bir yıl fetih yıldönümünde bir aradayız. 2 gün sonra 2 Ocak’ı 3 Ocak’a bağlayan gece Rabiülevvel ayının 12. Gecesi Mevlid kandili. Efendimiz (sas)’in doğum yıldönümü. Temennimiz odur ki hem Mekke’nin Fethi programları hem de Mevlid kandili, toplumumuzun Efendimiz (sas)’i daha yakından tanımasına ve O’nun ahlakını kuşanmasına vesile olur. İçinde bulunduğumuz zaman diliminde yeryüzünün en çok neye ihtiyacı vardır diye sorulsa elbette verilecek ilk cevap, yeryüzünün Hazreti Muhammed Mustafa (sas)’in ahlakına ihtiyacı vardır, olacaktır” dedi.

         Komşumuz Suriye’de karışıklıklar devam ediyor, Irak’ın ırk ve mezhep ekseninde bölünmüşlüğü devam ediyor. Arakan’dan Orta Afrika Cumhuriyeti’ne yine İslam coğrafyası tarumar bir vaziyette. Bir taraftan inkar ve asimilasyon politikaları, diğer taraftan karşı ırkçılık ve mezhepçilik Müslüman kimliğine karşı yöneltilmiş en büyük tehditlerdir. Bütün bu zulümlerin, haksızlıkların, çürümüşlüğün ve kokuşmuşluğun karşısında Allah’a hamdolsun duyarlılık sahibi gençlerden oluşan Anadolu Gençlik Derneğimiz var, Anadolu Gençlik Temsilciliklerimiz var, siz varsınız. Allah hepinizden razı olsun”
         “Mekke’nin Fethinin yeni bir yıldönümündeyiz. Fetih nedir? Fetih açmak demektir. Kapıları, kilitleri, kilitli kalpleri açmak demektir. Fetih, kalplerin ve kapıların tevhide açılmasıdır. Fetih, bütün sahte ilahlara ‘’la ilahe’’ demektir. Fetih,  kula kulağa hayır diyerek zalim diktatörlere, zulüm getiren ideolojilere “hayır” diyerek yürekleri âlemlerin rabbiyle buluşturmaktır. Fetih izzet ve şerefle bütün insanları tanıştırma mücahedesidir. Bu kutlu gayede karşısına çıkanlarla en güzel şekilde mücahede etmektir. Allah’ın bir ismi de Fettah’tır. O, mazluma yardım elini uzatan, kullarının her türlü güçlük ve sıkıntılarını gideren ve kolaylaştırandır. Fettah, Hakk’a yönelen insanların kalbini imana açan, bütün zorlukları ortadan kaldıran, her işinde üstün gelen, kudretiyle kullarına fetihler nasip eden, fethin kapılarını Müslümanlara açan demektir” ifadelerini kullandı.

Anadolu Gençlik Derneği Bor İlçe  Temsilciliği adına konuşan  Mücahit Binici ise, misafirlere programa katılımlarından ve desteklerinden dolayı teşekkür ederek  "Her yıl Anadolu Gençlik Derneği tarafından ülkemizin çeşitli il ve ilçelerinde Mekke’nin Fethi kutlanıyor. Biz de Bor’da her yıl Mekke’nin Fethi’ni kutluyoruz. Bu tür programlara insanlarımızın büyük ilgi gösteriyor. Biz burada inancımızın gereği olarak Mekke’nin Fethi’ni kutluyoruz. Yılbaşına alternatif olarak kutlamıyoruz" dedi.

           Programın sonunda Liseli Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini Niğde Milletvekili
   Alpaslan Kavaklıoğlu takdim etti.



Editör: TE Bilişim