Niğde Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı İdris Yavuz ile yönetim kurulu üyeleri Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne’yi ziyaret ederek yeni görevlerinin hayırlı ve uğurlu olması dileğinde bulundular.

Cumhuriyet Başsavcısı Tekne’yi ziyaret sırasında Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı İdris Yavuz, Ahmet Öncü, Şerife Kanaatbilen Necmi Pişkin, Yüksel Erdoğanöz, Hüseyin Kirişçi katıldılar.

Haziran 2014 kararnamesinde Cumhuriyet Başsavcısı olarak atandığında Niğde’nin en acil sorununun Adliye Binası olduğunun kendisi ile paylaşıldığını belirten Tekne, göreve başladıktan sonra ilk önceliklerinin Adliye binasının fiziki şartlarının iyileştirme çalışmaları olduğunu söyledi.

Daha önce önce görev yapan meslektaşlarının Vali ve Belediye Başkanının gerekli yardım ve destekleri sağladıklarına vurgu yapan Cumhuriyet Başsavcısı Tekne, adliye binası arsası konusunda belli bir aşama kaydedildiğini, eski otogarın olduğu yerde 13 dönüm bir arsa daha sonra arsanın aritmetik şekilsizliği nedeniyle 3 dönüm bir ilave ile arsanın 16 dönüme çıkartıldığını belirtti.

Niğde’de göreve başladıktan sonra Belediye Meclisinden imar değişikliği ile ilgili çalışmaların tamamlandığına değinen Cumhuriyet Başsavcısı Tekne, MEDAŞ’ta elektrik temininde bir takım sıkıntıların çözüme kavuşturulduğunu ifade ederek şu an adliye binasının ihale aşamasına getirildiğinin altını çizdi.

İhale sürecinin Adalet Bakanlığı Teknik İşler Daire Başkanlığı tarafından takip edildiğini ifade eden Cumhuriyet Başsavcısı Tekne; “Yaptığımız görüşmelerde küçük çaplı ödenek sıkıntısı, projenin tadili sebebiyle ortaya çıktığı bildirildi. Şu an onu aşmak üzereyiz. Bu konuda bizden yardımlarını esirgemeyen siyasi kanaat kuruluşlarından sayın valimiz ve belediye başkanımızdan sürekli yardım görmekteyiz” dedi.

Cumhuriyet Başsavcısı Tekne; “Sizler gibi sivil toplum kuruluşlarının da destekleriyle Niğde’mize yakışmayan şekil olarak yetersizlik olarak bu adliyeyi bir an önce yıkıp yerine inşallah çok güzel bir adliye yapmayı planlıyoruz. En yakın tarihimiz 2015 Ocak ayı. Adliye binası yapılması mevsim şartları nedeniyle 1,5 yıla çıkabilir” diye konuştu.


Adliyelerinde hukuk ve ceza mahkemeleri olmak üzere 2 ayrı ana başlık altında toplanan mahkemelerin bulunduğunu ifade eden Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne; “Hukuk mahkemeleri de kendi içinde uzmanlaşıyorlar. İş Mahkemesi, Aile Mahkemesi ve Tüketici Mahkemesi olarak değişik uzmanlık mahkemesinin kuruluşu HSYK (Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu) tarafından kararlaştırıldı.  Ancak yer temin edemediğimiz için HSYK hakim ataması yapamıyor” dedi.

Bu fiziki yetersizliği aştıklarında yeni mahkemelerin bahsi geçen 3 mahkemenin yanısıra ilaveten uzman mahkemeler kurulacağını belirten Cumhuriyet Başsavcısı Tekne;”Bu da Adli Daire vatandaşlarımızın daha kaliteli adli hizmet almalarını sağlayacaktır. Bizim asıl amacımız sizlere arz ettiğim gibi Niğdeli vatandaşlarımızın Adliyeye geldiğinde çok rahat bir şekilde işlerini burada halledip gönül rahatlığı içerisinde Adliyemizi terk etmeleri mümkün olacak” diye konuştu.

Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Niğde Gazeteciler ve Yazarlar Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu üyelerinin ziyaretlerinde yaptığı konuşmada daha sonra şu görüş ve düşüncelerini belirtti:

“Sayın Valimiz Adliyeye son derece sıcak ve ilgili. Aynı şekilde Belediye Başkanımız da bu konuda son derece çalışkan bizlere destek olmaya çalışıyor. Bizim Adli hizmetlerimizin yürütülmesi biliyorsunuz tarafsızlık ve bağımsızlık ilkesi prensibimiz.

Bunun dışında idareyle ve yönetimle iyi ilişkiler kurmak durumundayız. Bunda herhangi bir sorun yok. İş halletme konusunda da biz üzerimize düşen görevi yapacağız. Niğde’ye ve Niğdeli vatandaşlarımıza yakışmayan, hoş görülmeyen şartları en seri şekilde iyileştireceğiz.

Niğdeli vatandaşlarımızın Sivil Toplum Kuruluşlarımızın bu konuda sözü geçen herkesin çünkü yapılan işler biliyorsunuz Niğde için yapılıyor. Biz burada yaşıyoruz, buraya katkı sağlamak durumuzdayız. Adli hizmetlerin çıtasının yükseltilmesi için de ben bu konuda son derece iddialıyım.

İddialı bir yapım iddialı bir görev anlayışım var. İnşallah bunu zaman içerisinde göreceksiniz. Adliyenin hakim ve savcılığı bir takım kuruluşlar tarafından iddia edilen itibarının yerlerde sürünmesini en yüksek seviyeye çıkartmaya çalışacağım.”

 


Editör: TE Bilişim