Borlu Acılı Aile  11 Aydır Faaili Meçhul kazanın aydınlatılmasını istiyor.  Trafik Kazasında 20 yaşındaki oğlunu kaybeden baba Yavuz Açıkgöz; Güvenlik Kameralarına takılan aracın bulunmasını istiyoruz" dedi.


 Niğde’nin Bor ilçesinde faili meçhul trafik kazasında çocuklarını kaybeden Açıkgöz ve Talı ailesi olayın aydınlatılmasını istiyor. Gözü yaşlı aileler, 11 aydır olayın aydınlatılması için mücadele veriyor. 

Yavuz ve Fatma Açıkgöz, arkadaşıyla birlikte motosiklet kazasında hayatını kaybeden 20 yaşındaki oğulları Aykut Açıkgöz'ün faili meçhul trafik kazasına kurban gittiğini, güvenlik kameralarında olay yerinde iki tane aracın görüntülerinin yer almasına rağmen herhangi bir sonuca ulaşılmadığını iddia etti. Acılı baba Yavuz Açıkgöz, “11 aydır olayın aydınlatılması için uğraşıyoruz 4 tane mahkeme açıldı ama bir adım ileriye gidemedik. Yetkililerden bir an önce bu olayı aydınlatılmasını istiyoruz” dedi.
Güvenlik kameralarında şüpheli bir aracın motosiklete çarpıp geri kaçtığının belirlendiğini iddia eden baba Açıkgöz, “Benim oğlum ve arkadaşının bulunduğu motosiklete olay yerinde bir şüpheli aracın çarptığı ve geri kaçtığını kamerada görünüyor. Biz bu araca bir türlü ulaşamadık. Bir vatandaş çıkıp da 'bu aracı gördüm' demedi. Hiçbir kişiden ve hiçbir kurumdan yardım alamadık, çocuklarımız faili meçhul cinayete kurban gitti. Çocuklarımızın ölümüne kimler sebep oldu bunların bulunmasını istiyoruz.

Jandarmanın tespitinde olay yerinde çukurdan dolayı kaza yaptıklarıyla ilgili tespit nedeniyle dosya takipsizliğe itiliyor. Çocuklarımızın vücutlarında herhangi bir yara bir iz olmadığı ve motosikletin ön tarafından darbe alması nedeniyle iyice kuşkuya düştük. Olay yerine biraz daha yakın bir güvenlik kamerası var ama o gün kayıt almadığı söylendi. Orada bir sürü kamera var hepsi birer delil. 11 aydır uğraşıyoruz 4. Mahkeme açıldı ama bir adım ileriye gidemedik. Yetkililerden bir an önce bu olayı aydınlatılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Savcılığın motosiklet üzerinde bulunan farklı bir boyayı incelediğini söyleyen baba Açıkgöz, "Savcılık, motosiklet üzerinde farklı bir boya vardı inceledi, fakat hiçbir sonuç elde edemedi. Askeriye önünde 7-8 tane güvenlik kamerasının oluşu ve baksa görüntüye ulaşamayışımız, şehir merkezine gelen 2 tane aracın tespit edilmeyip bulunmaması nedeniyle kuşkuya düştük. Bizi gitgide karanlığa sürükledi ve olayda kim var düşüncesine kapıldık ama bir sonuç olmadı” dedi

OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMIYACAKLAR

Aynı kazada hayatını kaybeden Önder Talı’nın babası Cengiz Talı ise, "Çocuklarımıza bir araba çarpıp kaçtı yüzde yüz. Olaya bakan savcının da tayini çıktı ama biz olayın peşini bırakmayacağız” diye konuştu.

31 Aralık 2014 tarihinde Bor ilçesi Şeker fabrikası yakınlarında meydana gelen olayda Bor istikametinden Bahçeli beldesi istikametine seyir halinde olan motosiklet tebulunan Aykut Açıkgöz ve arkadaşı Önder Talı motosiklet kazasında hayatını kaybetmişti.
Editör: TE Bilişim