İçişleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan Vatandaşların sorunlarının dinleneceği, yönlendirileceği ve çözüm aranacağı bir birim olarak faaliyete geçen ‘Açık Kapı Milletin Kapısı Projesi’ Niğde Valiliği’nde hizmete girdi.
Basın mensuplarına “Açık Kapı Milletin Kapısı” projesinin tanıtımını yapan Vali Yılmaz Şimşek konuşmasında vatandaşın devlete taleplerini daha kolay iletmesinin sağlanacağını ve tüm işlemlerin kayıt altına alınacağını ifade etti.
Açık Kapı projesinin temel amacının vatandaşın taleplerinin çözüme kavuşturulması ve vatandaşın mutlu edilmesi olduğunu belirten Vali Şimşek; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun verdiği talimatlarla tüm illerde başlatılan açık kapı projesi valiliğimizde de bugün itibarıyla hizmet vermeye başlamıştır” dedi.
Açık kapı projesinin başlıca amacının vatandaşlarımızın kamu hizmetine daha kolay bir şekilde erişmesini sağlamak olduğunun altını çizen Vali Şimşek; “Projenin bir diğer amacı ise vatandaş memnuniyetini ve kamu hizmet kalitesini artırmaktır. Ayrıca vatandaşlarımızla devlet arasındaki karşılıklı güven ve iletişimi daha üst seviyelere çıkarmaktır.  Proje kapsamında Valiliğimizde görevli 5 personelimiz eğitimlerini tamamladı ve vatandaşlarımız tarafından gelen talep ve müracaatları alacaklar ve konuyla ilgili birimlerde takipleri yapıp; 7 iş günü içerisinde konunun sonucunu vatandaşlarımıza bildirecekler. Yine tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızda bir amir birde memur bu konuyla ilgili sorumlu olacaklar. Vatandaşlarımız bizzat buradan müracaat yapacakları gibi www.acikkapi.gov.tr adresinden ve açık kapı mobil uygulamasından da müracaatlarını yapabilecekler. Bu şekilde müracaat eden vatandaşlarımıza da yine SMS yoluyla 7 iş günü içerisinde bilgi gönderilecektir. ‘Açık Kapı Milletin Kapısı Projesi’nin uygulanması ve faaliyete geçmesinde emeği geçen herkesi tebrik ediyor; projemizin ilimize ve tüm milletimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilişim