Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Abılay Han parkının tamamlandığını belirterek, Niğde’mize hayırlı olsun dedi.

 

Abılay Han Parkında çalışmaların tamamlandığını belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Eski Kayseri Caddesinde bulunan 5 bin metrekarelik alanda park yapımı tamamlandı. Niğde Belediyesi olarak bu bölgenin kamulaştırılmasını yaparak eski binaların yıkımını gerçekleştirdik” dedi.

 

Şehir girişlerimizden biri olan Eski Kayseri Caddesi üzerinde güzel bir görünümün olmasını sağlayarak halkımıza da yeşillikler içerisinde bir dinlenme alanı kazandırmış olduklarına vurgu yapan Başkan Akdoğan; “Burada oluşturduğumuz parkımıza bir de şelale yaptık, bu alan Niğde’mizin girişinde bulunmakta ve şehrin girişi olması hasebiyle önemli olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

 

Belediye Başkanı Akdoğan; “İnsanların bir şehre girerken ilk intibası çok önemli, bu düşünceyle şehrimizin girişlerinden bir tanesi olan, Eski Kayseri Caddesi’ni Gümüşler kavşağından başlayarak şehre bağlandığı noktaya kadar yenileyerek Niğde’mize yakışır bir hale getirdik” dedi.

 

Niğde Belediye Başkanlığı tarafından, Kayseri caddesi üzerinde yapılan park içerisine Abılay Han heykeli yerleştirilerek, parka Abılah Han Parkı adı verildi.

 

 

Editör: TE Bilişim